Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ανάληψη ευθύνης για βομβιστική επίθεση στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα

Ελλάδα

Ομάδα που παρουσιάζεται με την ονομασία «Σύμπραξη Εκδίκησης» ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτηση της σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου, η ομάδα προχώρησε στην επίθεση αυτή καθώς «δεν είναι τυχαίο πως η κολεγιά ιδιωτικών κολοσσών, τραπεζιτών και κυβερνήσεων, είναι οι βασικοί κερδισμένοι από τη μόνιμη κρίση που χτυπάει τη χώρα εδώ και χρόνια. Ιδιωτικοποιούν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που ανήκουν στο λαό, ασφαλίζοντας τα χρήματά τους στις τράπεζες με υπέρογκους τόκους, πλουτίζοντας όλο και περισσότερο. Παίζουν πρωταρχικό ρόλο στους πλειστηριασμούς, αρπάζοντας ττα σπίτια του κόσμου όσο πιο γρήγορα γίνεται αδιαφωρόντας για τους ανθρώπους που εξαιτίας τους υποφέρουν εδώ και χρόνια».

Σε άλλο σημείο, προειδοποιούν για νέο χτύπημα, τονίζοντας «θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά, αλλά όλοι γνωρίζουμε τον άθλιο ρόλο των τραπεζών. Οπότε θα επανέλθουμε στο θέμα μετά το επόμενό μας χτύπημα».

«Ο κομβικός λόγος που επιλέξαμε να επιτεθούμε στη συγκεκριμένη τράπεζα στην οδό 3ων Ιεραρχών 115 στα Πετράλωνα, είναι το εφετείο στις 2/2/2024 του συντρόφου - αναρχικού Τζιώτζη Φώτη, στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης. Αυτήν η τράπεζα ήταν ο πρώτος οικονομικός στόχος της δράσης του, για να συνεχίσει το συνειδητό δρόμο της παρανομίας που επέλεξε, "σπάζοντας" την άδειά του από τις φυλακές της Λάρισας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...