Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ανάπτυξη της οικονομίας το 2017 αλλά με προϋποθέσεις "βλέπει" η έκθεση της Κομισιόν (έγγραφο)

Ελλάδα

Ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία της τάξης του 0.3% επί του ΑΕΠ για το 2016 βλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις χειμερινές της προβλέψεις, τονίζοντας πως η υπεραπόδοση των δεικτών της οικονομίας συνδέεται με την εφαρμογή του προγράμματος.

Αυτό που φοβάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και τα ρίσκα από την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη νομοθετηθεί, «φωτογραφίζοντας» επί της ουσίας τα μεγάλα προβλήματα στις νέες ασφαλιστικές διατάξεις.

Με τον όρο της πιστής εφαρμογής του προγράμματος ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί προβλέπει το 2017, ότι η ανάπτυξη αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,7% και το 2018 στο 3,1%.

Η ανεργία όμως παραμένει υψηλότερη της Ευρώπης στο 23.4% και αναμένεται σταδιακά να μειωθεί στο 22% το 2017 και στο 20.3% το 2018.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας για το 2016 θα διαμορφωθεί στο -1.1%.

Με την υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος για το έτος 2015, η Επιτροπή εκτιμά πως η Ελλάδα το 2016, θα σημειώσει σημαντική υπεραπόδοση στο πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 1.5% του ΑΕΠ από τον αρχικό στόχο 0.5% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η βασική αιτία της περσινής υπεραπόδοσης είναι η υπεραπόδοση των φορολογικών μέτρων που εφαρμόζονται από το περασμένο καλοκαίρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μενίδι: Τη Δευτέρα απολογείται ο αμετανόητος γυναικοκτόνος -Η κόρη της 40χρονης έχει υποστεί ψυχολογικό σοκ

Ο 50χρονος, ο οποίος δήλωσε αμετανόητος για το έγκλημα, κακοποιούσε συστηματικά την άτυχη γυναίκα, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε οικοδομή στη Φυλή το μεσημέρι της Πέμπτης.

Μενίδι: Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την 40χρονη πρώην σύζυγό του λίγο πριν τη σκοτώσει

Ο 50χρονος είχε στήσει καρτέρι στο θύμα του, γνωρίζοντας ότι θα περνούσε από εκεί στις 5:30 το πρωί - Νωρίτερα, άλλο βίντεο τον δείχνει να πετάει τη σακούλα με τις μπύρες που είχε ...

Φόρτωση άρθρων...