Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Αναβλήθηκε για έβδομη φορά η δίκη για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Ελλάδα

Αναβλήθηκε για έβδομη φορά η δίκη για τη φραστική και σωματική επίθεση στον τέως δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη τον Μάιο του 2018, στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Για την υπόθεση είναι κατηγορούμενοι συνολικά δώδεκα άτομα, ανάμεσά τους και ο πρώην βουλευτής, πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης και πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο επιτέθηκε φραστικά στον Γιάννη Μπουτάρη και προέτρεψε τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του.

Νέα ημερομηνία ορίστηκε για τον Ιανουάριο του 2023. Σημειώνεται ότι ο πρώην δήμαρχος ήταν και πάλι παρών στο δικαστήριο, ενώ η αναβολή δόθηκε λόγω απουσίας βασικού μάρτυρα.

Βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας καταγράφουν πολίτες να στρέφονται μαινόμενοι κατά του πρώην δημάρχου, τον οποίο προσπαθούσαν να φυγαδεύσουν ο προσωπικός του αστυνομικός και η τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Τα εν λόγω ντοκουμέντα εξετάστηκαν κατά την προκαταρκτική έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, βοηθώντας στην ταυτοποίηση των κατηγορουμένων.

Όσον αφορά τον πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, οδηγείται στο εδώλιο με την κατηγορία της προτροπής των φυσικών δραστών να κινηθούν εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη, καθώς την ώρα που έκανε δηλώσεις σε τοπικό μέσο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, τόνισε χαρακτηριστικά «να, αυτός έχει ξεπουλήσει τη Μακεδονία» την ώρα που διακρίνεται να περνά ο πρώην δήμαρχος και ενώ πολίτες που διαδήλωναν για τη Μακεδονία τον αποκάλεσαν «προδότη».

Ισχυριζόμενος ότι οι δηλώσεις του ήταν προϊόν «πολιτικής κριτικής», ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε αρνηθεί στο παρελθόν ότι παρακίνησε τους φυσικούς δράστες ενώ παράλληλα υποστήριξε πως δεν τους γνώριζε ενώ ο ίδιος βρισκόταν μακριά από τον τόπο της επίθεσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΛΑΣ: 379 συλλήψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας την περασμένη εβδομάδα

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα που έφερε την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα από 15 έως 21 Απριλίου, το σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων που υλοποιεί, με τρεις βασικές κα...

Φόρτωση άρθρων...