Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Αναβολή της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη στο Εφετείο - Τι δήλωσε

«Εγώ ήρθα να σας πω μία καλημέρα και θα τα πούμε όλα όταν τελειώσει η υπόθεση αυτή. Θα τα πούμε όλα. Ευχαριστώ πάρα πολύ», είπε ο ηθοποιός στους δημοσιογράφους.

Αναβολή για τις 11 Νοεμβρίου πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του Πέτρου Φιλιππίδη λόγω κωλύματος των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Στο δικαστήριο ήταν και ο Πέτρος Φιλιππίδης και η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου.

Η υπόθεση αφορά τις δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του, πράξεις για τις οποίες σε πρώτο βαθμό ο ηθοποιός είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη οκτώ ετών με αναστολή.

Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Κίκης Πακιρτζίδου. 

Να γίνει δεκτό το αίτημα των δύο συνηγόρων του ηθοποιού για αναβολή είχε ζητήσει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας, επισημαίνοντας πως το κώλυμα που προέβαλαν οι δύο συνήγοροι (παράστασή τους σε άλλες δίκες στην επαρχία) είναι αιτιολογημένο.

Αντίθετα, ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας, Χάρης Σαλούστρος, ζήτησε από το δικαστήριο να εξετάσει αίτημα διακοπής της δίκης και όχι αναβολής. «Θέλουμε να τελειώνουμε με τη δίκη, κάθε φορά αναβιώνουν τραύματα» σημείωσε ο συνήγορος για λογαριασμό της εντολέα του και παθούσας. Εν τέλει η δίκη αναβλήθηκε, και η απόφαση για αναβολή ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Σε πρώτο βαθμό ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών από την πρώτη και βαρύτερη κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση που αντιμετώπιζε, αλλά είχε κριθεί ένοχος για τις δυο απόπειρες βιασμού για τις οποίες τώρα θα δικαστεί ξανά.

Η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου είχε εκδοθεί τον Φεβρουάριο του 2023 και με αυτή είχε επιβληθεί κάθειρξη οκτώ ετών στον ηθοποιό για τις δυο πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχος. 

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε απορρίψει αίτημα του ηθοποιού για αναγνώριση δυο ελαφρυντικών αλλά του είχε χορηγήσει αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι την έφεση.

Φιλιππίδης: «Θα τα πούμε όλα όταν τελειώσει η υπόθεση»

Τη σιωπή του «έσπασε» ο Πέτρος Φιλιππίδης λίγο μετά από την αναβολή της δίκης του στο Εφετείο για τις δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του.
«Εγώ ήρθα να σας πω μία καλημέρα και θα τα πούμε όλα όταν τελειώσει η υπόθεση αυτή. Θα τα πούμε όλα. Ευχαριστώ πάρα πολύ», είπε ο ηθοποιός στους δημοσιογράφους.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...