Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Αναχώρησαν από το λιμάνι της Σούδας για την Αθήνα οι πρώτοι από τους μετανάστες της Παλαιόχωρας (φωτο)

Ελλάδα

Ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου η μεταφορά των πρώτων μεταναστών που βρίσκονται στο Λιμάνι της Παλαιοχώρας Χανίων, στην Κρήτη.

Νωρίς το απόγευμα, η πρώτη ομάδα των μεταναστών που διασώθηκαν την περασμένη Τρίτη νότια της Κρήτης και αποβιβάστηκαν στην Παλαιόχωρα, επιβιβάστηκε σε τρία πούλμαν και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Σούδας.

Εκεί υπο την επίβλεψη των λιμενικών επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά όπου για όσους έχουν ζητήσει άσυλο θα εξεταστεί το αίτημά τους, ενώ θα οδηγηθούν και σε δομές φιλοξενίας μεταναστών.

Η ίδια διαδικασία αναμένεται να γίνει το βράδυ της Κυριακής και να ολοκληρωθεί το βράδυ της Δευτέρας.

Οι μετανάστες αναμένεται να προωθηθούν σε κέντρο φιλοξενίας στην Αθήνα.

Στο μεταξύ το πρωί της Δευτέρας θα οδηγηθούν για απολογία, στον Εισαγγελέα και την ανακρίτρια οι επτά που συνελήφθησαν ως έχοντες την διακυβέρνηση του αλιευτικού με το οποίο απέπλευσαν οι μετανάστες από την Λιβύη και με προορισμό την Ιταλία.

Οι κατηγορίες με τις οποίες συνελήφθησαν είναι παράβαση των Ν.3386/2005 «παράνομη είσοδο στη χώρα», Ν.4251/2014 «διευκόλυνση» σε συνδυασμό με τα άρθρα 45 Π.Κ. «συναυτουργία», 306 Π.Κ. «έκθεση» και 187 παρ. 2 Π.Κ. «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» του Π.Κ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 – Προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Ήχησε το 112 σε τέσσερις περιοχές, καθώς προβλέπεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες. Πρόκειται για προειδοποιητικό μήνυμα, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται τις ...

Αυτές είναι οι 198 «απάτητες παραλίες» της Ελλάδας - Μπαίνουν σε καθεστώς απόλυτης προστασίας

Υπογράφηκε σήμερα (19.4.2024) από τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οπ...

Πασαλιμάνι: Η στιγμή που εντοπίζουν νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό μετά την κατάρρευση του κτιρίου – Εικόνες-σοκ

Στη δημοσιότητα έρχεται βίντεο-ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν έπειτα από την κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι και τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, ...

Φόρτωση άρθρων...