Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Αυτός είναι ο υποσμηναγός του μοιραίου Φάντομ που βρέθηκε νεκρός

Ελλάδα

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Σχετικά με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: «Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα. H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Νωρίτερα, στην προβλήτα του λιμανιού του Κατακόλου μεταφέρθηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος τα πρώτα συντρίμμια από το F-4 που κατέπεσε στη θάλασσα σήμερα το πρωί.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ για τον θάνατο του 29χρονου συγκυβερνήτη:

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: Ο Δήμαρχος παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ

Καθαρές και άμεσες απαντήσεις στα θέματα που εγείρει ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, σχετικά με το έργο της Διπλής Ανάπλασης, έδωσε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβου...

Φόρτωση άρθρων...