Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Ανδρουλάκης: Η υποστήριξη στον ΙΜΟ της υποψηφιότητας της Τουρκίας στέλνει λάθος μήνυμα (Photos)

Με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, Σίμο Ιωάννου, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε πως τα τελευταία χρόνια η Αμμόχωστος έχει γίνει το επίκεντρο των προκλήσεων της Τουρκίας και των κατοχικών δυνάμεων.

«Το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων παραβιάζει κατάφωρα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που ζητούν την επιστροφή της περιοχής στους κατοίκους της. Δυστυχώς, παρά τις υποσχέσεις για κυρώσεις, αυτές τελικά ποτέ δεν επιβλήθηκαν. Δεν θα πρέπει να αποδεχτούμε τετελεσμένα, τα οποία αποτελούν εμπόδιο για μια βιώσιμη λύση και στρώνουν το δρόμο για την διχοτόμηση της Κύπρου. Είναι θετικό ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία, όμως αυτή δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο, η υποστήριξη από τη χώρα μας για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Ναυτιλίας, του υποψηφίου της Τουρκίας, της χώρας που δεν έχει υπογράψει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, και δεν επιτρέπει στα κυπριακά πλοία να προσεγγίσουν τα λιμάνια της, στέλνει ένα λάθος μήνυμα», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης: Η υποστήριξη στον ΙΜΟ της υποψηφιότητας της Τουρκίας στέλνει λάθος μήνυμα
Ανδρουλάκης: Η υποστήριξη στον ΙΜΟ της υποψηφιότητας της Τουρκίας στέλνει λάθος μήνυμα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρωτοφανές επεισόδιο: Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης (εικόνες)

Επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Βουλή με τις πληροφορίες να α...

Ο Κασσελάκης δεσμεύτηκε για 5% του ΑΕΠ στην Yγεία, ενώ τώρα είναι περισσότερο: «Αποκαλύπτεται η βαθιά άγνοιά του»

Σε μπούμερανγκ φαίνεται ότι γύρισε η δέσμευσή του Στέφανου Κασελλάκη, το πρωί της Τετάρτης, ότι η επένδυση στη δημόσια υγεία θα είναι η πρώτη προτεραιότητά του αν γίνει πρωθυπουργό...

Φόρτωση άρθρων...