Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τις παρελάσεις - Εν αναμονή των αποφάσεων

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Ελλάδα

Με τη βόρεια Ελλάδα στο μικροσκόπιο και την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού ως πρωταγωνιστή, ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη θα κρίνει τελικά το αν θα γίνουν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου.

Κυβερνητικές πηγές «δείχνουν» την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 20. Τότε, και σε συνεννόηση με τους επιστημονικούς φορείς, θα ληφθεί η απόφαση αν πόλη βγει απ' το «κόκκινο».

Ίδια θα είναι η πρακτική για όλες τις περιοχές από τώρα ως και τις γιορτές των Χριστουγέννων: Η πραγματοποίηση κάθε γιορτής και εκδήλωσης θα εξετάζεται λίγες ημέρες πριν, και καταλύτης της απόφασης θα είναι το ιικό φορτίο τη δεδομένη στιγμή.

«Ο στόχος είναι να κάνουμε παρελάσεις. Παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα τοποθετούμαστε ανάλογα με το πώς αυτά διαμορφώνονται, κυρίως όταν πλησιάζει ο καιρός» τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυψέλη: Ζημιές σε 40 αυτοκίνητα από τζιπ που μπήκε με 100 χιλιόμετρα στην Κεφαλληνίας

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στην Κυψέλη από την τρελή πορεία αυτοκινήτου. Περίπου 40 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα επί της οδού Κεφαλληνίας, στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη, ...

Φόρτωση άρθρων...