Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση του εμβολίου του κορωνοϊού

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού, για τους ανοσοκατασταλμενους ασθενείς ηλικίας άνω των 18 ετών.

500.000 ανοσοκατεσταλμένοι είναι εκείνοι που θα έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα και από σήμερα θα μπορούν να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους για τέταρτη δόση.

Ο χρονικός περιορισμός είναι ο ίδιος όπως και μεταξύ των υπολοίπων δόσεων, δηλαδή να έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον τρεις μήνες από την τρίτη δόση.

Ανοίγουν οι εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά σε 26 νησιά

Στο μεταξύ, ενεργοποιήθηκαν οι εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών σε 26 νησιά της χώρας.

Πρόκειται για τα νησιά: Ικαρία, Κάλυμνο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Σκιάθο, Σκόπελο, Μήλο, Πόρο, Σπέτσες, Κύθηρα, Πάτμο, Ιθάκη, Σύμη, Σκύρο, Σαμοθράκη, Αλόννησο, Σίφνο, Παξούς, Ίο, Αμοργό, Σέριφο, Αστυπάλαια, Κάσο, Καστελλόριζο και Μεγανήσι.

Οι εμβολιασμοί παιδιών θα γίνονται σε κέντρα υγείας ή σε πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία των νησιών στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου.

Η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού για τα συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα έχει ήδη ανοίξει και οι γονείς μπορούν να κλείνουν ραντεβού έως τις 25 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Κορυφώνεται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα καθώς αναμένεται να αναχωρήσει και το τελευταίο μεγάλο κύμα από την Αττική προς την περιφέρεια. Τα πλοία από...

Μεγάλη Παρασκευή: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές

Το μεσημέρι θα ανοίξουν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και εμπορικά κέντρα ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές. Συγκεκριμένα: - τα ε...

Φόρτωση άρθρων...