Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα δύο δωρεάν self test για κάθε πολίτη

Ελλάδα

Άνοιξε από το πρωί η πλατφόρμα για τα δύο δωρεάν self test που δικαιούνται οι πολίτες για τις ημέρες των εορτών. 

«Τo σύστημα Διάθεσης Self-Test άνοιξε σήμερα Τετάρτη 22/12/2021 8:00 έως και Παρασκευή 31/12 20:00. Θα διανέμονται δύο (2) self test σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών», αναφέρει ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ.

Τα self test θα διατίθενται αντί των rapid test που αρχικά είχε ειπωθεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ πως θα επέβαλε η κυβέρνηση για την είσοδο σε κλειστά μαγαζιά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.  πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα δύο δωρεάν self test από τα φαρμακεία με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός, για τα δύο self test συνέστησε στους πολίτες να κάνουν το ένα «κατά τη διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να μην περιοριστούν σε αυτά τα δύο, αλλά και κάνουν και άλλα ώστε να έχουν πραγματική εικόνα της κατάστασης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πέντε ακρωτηριασμοί από βεγγαλικά στην Αττική - Άντρας στα Καλύβια έχασε τα δάχτυλά του, έγιναν και συλλήψεις

Για μία ακόμη το έθιμο της ρίψης κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας το βράδυ της Ανάστασης, προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς στέλνοντας ανθρώπους στο νοσοκομείο...

Φόρτωση άρθρων...