Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Αντιδράσεις για το λουκέτο και τη μεταφορά του πρωτοδικείου του Μεσολογγίου

Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου έχει προκαλέσει η απόφαση, με τον νέο δικαστικό χάρτη, το πρωτοδικείο της περιοχής να μεταφερθεί στο Αγρίνιο.

«Το Μεσολόγγι αποτελεί την πρωτεύουσα της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Το σχέδιο νόμου το οποίο έχει φέρει η κυβέρνηση, επί της ουσίας ορίζει σε κάθε πρωτεύουσα της χώρας κεντρικό πρωτοδικείο. Το Μεσολόγγι αποτελεί τη μοναδική εξαίρεση στη χώρα», ανέφερε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος, μιλώντας στο MEGA.

«Στο Μεσολόγγι γίνεται παράλληλη έδρα. (…) Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας έχει ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά, είναι τεράστιος. Το Μεσολόγγι δε γίνεται να μην έχει κεντρικό πρωτοδικείο», είπε ο δήμαρχος Μεσολογγίου.

«Η δικαστική ύλη που καλύπτεται από τα δύο πρωτοδικεία αυτήν την στιγμή, στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι, είναι εφάμιλλη. Δεν είναι τέτοιες οι διαφορές που να δικαιολογούν το κλείσιμο του ενός πρωτοδικείου και τη μεταφορά της έδρας», πρόσθεσε ο Σπύρος Διαμαντόπουλος.

«Γίνεται ξεκάθαρη υποβάθμιση, θα μεγαλώσει το πρόβλημα, πιο πολύ θα φέρει δυσλειτουργία», κατέληξε ο δήμαρχος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στις 19:30 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Άγιο Φως

Στα Ιεροσόλυμα μεταβαίνει σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Το 'Αγιο Φω...

Φαντασμαγορικό Πάσχα στην Κέρκυρα - Οι μελωδίες των φιλαρμονικών και το σπάσιμο των μπότηδων

Πλήθος κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών, κατέκλυσε την Κέρκυρα για το φετινό Πάσχα, γεμίζοντας ασφυκτικά τα σοκάκια και τις πλατείες του νησιού. Η θρησκευτική κατάνυξη κορυφώθηκε το ...

Φόρτωση άρθρων...