Τετάρτη
11 Μαρτίου 2026

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00, μόνο click away σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Ελλάδα
Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση θρίλερ της επιτροπής λοιμωξιολόγων έπειτα από πολλές ώρες.

Στις κόκκινες περιοχές εντάσσονται η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική, όπου μαζί με την Αττική θα ισχύσουν νέα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τα μέτρα αυτά ισχύουν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου και ως τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Έτσι, σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

– Κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των Λυκείων και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.

– Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει μόνο με τη μέθοδο του click away. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο παραμένουν κλειστά.

Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).

-Οι χώροι λατρείας λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα.

Ποιες περιοχές παραμένουν στο «κόκκινο»

Στο κόκκινο παραμένουν:

Ο δήμος Εορδαίας

  • Οι δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας
  • Ο δήμος Σπάρτης
  • Η Ζάκυνθος
  • Π.Ε. Λέσβου

Εντάσσονται επίσης

  • Δήμος Ρεθύμνης
  • Δήμος Πύδνας στην Πέλλα
  • Δήμος Διρφύων
  • Δήμος Ανδραβίδας - Αύξηση ιικού φορτίου 600%
  • Δήμος Τεμπών

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στη φυλακή ο 48χρονος Σουδανός που απειλούσε να ανατινάξει χειροβομβίδες έξω από τη ΓΑΔΑ

Στη φυλακή οδηγείται έπειτα από την απολογία του ο 48χρονος Σουδανός, που την περασμένη Παρασκευή εμφανίστηκε έξω από τη ΓΑΔΑ και απειλούσε ότι θα ανατινάξει χειροβομβίδες που είχε...

Φόρτωση άρθρων...