Περισσότερες από 2.400 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση έγιναν την Παρασκευή, παρά τις απαγορεύσεις στο πλαίσιο των μέτρων για το περιορισμό της εξάπλωσης της του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, καταγράφηκαν συνολικά 2.451 παραβάσεις, οι οποίες έγιναν στις εξής περιοχές:
-913 στην Αττική,
-287 στη Θεσσαλονίκη,
-180 στη Δυτική Ελλάδα,
-175 στην Κεντρική Μακεδονία,
-153 στην Κρήτη,
-120 στην Πελοπόννησο,
-118 στα Ιόνια Νησιά,
-98 στη Θεσσαλία,
-89 στη Στερεά Ελλάδα,
-80 στο Νότιο Αιγαίο,
-76 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
-68 στο Βόρειο Αιγαίο,
-60 στην Ήπειρο και
-34 στη Δυτική Μακεδονία.
Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 31.592 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.
Σχετικά τη λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς παραβάσεις, από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 394 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 378 άτομα.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις