Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Μουσείο της Ακρόπολης σε Σούνακ: «Δεν κατάφερε, με τον θόρυβο που δημιούργησε, να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων»

Απάντηση για τη συμπεριφορά και τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, έδωσε σήμερα το Μουσείο της Ακρόπολης.

«Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα Τέχνης. Πολιτισμός είναι και οι σχέσεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων», τονίζει η ανακοίνωση, που υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μουσείου της Ακρόπολης:

«Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα Τέχνης. Πολιτισμός είναι και οι σχέσεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων.
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δημιουργώντας παγκόσμιο θόρυβο, δεν κατάφερε και αυτή τη φορά να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων του Παρθενώνα. Και ακόμα δεν κατόρθωσε να διαταράξει τη σειρά με τις αρχές και τις αξίες των εξαιρετικών σχέσεων δύο χωρών και των λαών τους, καθώς επίσης την Απόφαση του 2021, του Παγκόσμιου Οργανισμού, της UNESCO, με την οποία αναγνωρίζεται ότι το ζήτημα της διεκδίκησης, της επιστροφής και επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, του συμβόλου της αρμονίας, της αισθητικής και της Δημοκρατίας, είναι ορθό, δίκαιο και διακυβερνητικό, καλώντας τις δύο Κυβερνήσεις να το λύσουν, σύμφωνα με τα επιχειρήματα, τα δεδομένα και την παγκόσμια βούληση στον 21ο αιώνα».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το ιστιοφόρο «Belem» με την Ολυμπιακή Φλόγα διασχίζει τον Ισθμό της Κορίνθου - Εντυπωσιακές εικόνες

Κι ενώ συνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα, με τελικό προορισμό τη Μασσαλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», το θρυλικό ιστιοφόρο «Belem» που ανέλαβε τη μεταφορά τη...

Ανατροπή νταλίκας στον Άγιο Κωνσταντίνο - Κλειστή η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Tροχαίο ατύχημα με ανατροπή νταλίκας σημειώθηκε στην έξοδο της δεύτερης σήραγγας της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της ...

Φόρτωση άρθρων...