Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Απατεώνας παρίστανε τον δήμαρχο Καλαμάτας – Τα χρήματα που απέσπασε από το θύμα του

Ελλάδα

Πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό ενός γεωπόνου στην Καλαμάτα απέκτησε ένας 21χρονος από την Αθήνα, ο οποίος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του στις 29 Σεπτεμβρίου παριστάνοντας τον… δήμαρχο της πόλης Θανάση Βασιλόπουλο, που τάχα ήθελε να κάνει αγορές από αυτόν.

Όπως αναφέρει το pelop.gr ο «μαϊμού» δήμαρχος ισχυρίστηκε στον ανυποψίαστο επαγγελματία ότι ο Δήμος Καλαμάτας ενδιαφερόταν να παραγγείλει και να αγοράσει χριστουγεννιάτικα δέντρα και άλλα γεωργικά προϊόντα και τον έπεισε να του δώσει, όχι μόνο τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού στον οποίο υποτίθεται ότι θα κατέβαλε χρήματα, αλλά και τον προσωρινό κωδικό ασφαλείας που εστάλη στο κινητό του τηλέφωνο μέσω Viber.

Με τον τρόπο αυτό, ο 21χρονος κατάφερε να μεταφέρει από τον τραπεζικό λογαριασμό του γεωπόνου σε άλλον λογαριασμό το ποσό των 4.900 ευρώ.

Η Ασφάλεια εξιχνίασε την υπόθεση, ο νεαρός δράστης ταυτοποιήθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα καταστήματα, Βαρβάκειος και σούπερ μάρκετ

Σε ισχύ είναι μέχρι και τις 7 Μαΐου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Με διευρυμένο ωράριο πρόκειται να λειτουρ...

Πάτρα: Στις 15 Μαΐου η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών της Πάτρας η ημερομηνία της δίκης των έξι προφυλακισμένων αντιεξουσιαστών και μιας γυναίκας που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για σύ...

Φόρτωση άρθρων...