Τρίτη
04 Οκτωβρίου 2022

Απελευθερώθηκε το ιρανικό τάνκερ που κατασχέθηκε στην Ελλάδα

Ελλάδα

Την απελευθέρωση του υπό ιρανική σημαία δεξαμενόπλοιου Lana, που κατασχέθηκε τον Απρίλιο στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν.

Αυτό αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πληροφορίες που μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr, όπως. Το τάνκερ θα επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του μαζί με το φορτίο, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται πως πριν από πέντε ημέρες το Εφετείο της Χαλκίδας ακύρωσε την απόφαση που επέτρεπε την κατάσχεση του πετρελαϊκού φορτίου του δεξαμενόπλοιου Lana, ανοιχτά των ακτών της Εύβοιας.

«Ελληνικό δικαστήριο ανέτρεψε την Τετάρτη προηγούμενη δικαστική απόφαση που επέτρεψε την κατάσχεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέρους του φορτίου ιρανικού πετρελαίου ενός δεξαμενόπλοιου υπό ιρανική σημαία στα ανοικτά των ελληνικών ακτών, δήλωσαν τρεις πηγές με γνώση της υπόθεσης», μετέδωσε το Reuters.

Το Ιράν είχε ασκήσει έφεση κατά της πρώτης δικαστικής απόφασης, βάσει της οποίας επιτρεπόταν η κατάσχεση του ιρανικού πλοίου.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαλκιδική: Ιδιοκτήτης καταλύματος κατέγραφε πελάτες με κρυφή κάμερα - «Τα ήθελα για προσωπική μου χρήση»

Κάμερες σε όλα τα δωμάτια είχε στήσει ο ιδιοκτήτης καταλύματος στη Χαλκιδική και παρακολουθούσε ιδιωτικές στιγμές ζευγαριών. Η αποκάλυψη αυτή ήρθε μετά από καταγγελία ενός νεαρο...