Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Απίστευτος ο πατέρας του Απόστολου Λύτρα: «Η γυναίκα του έδωσε αφορμή - Ποτέ δεν θα σήκωνε χέρι ο γιος μου»

Ο Μανώλης Λύτρας, πατέρας του γνωστού ποινικολόγου, μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα»

Ελλάδα

Το τρίτο 24ωρο στις φυλακές Κορυδαλλού έκλεισε ο Απόστολος Λύτρας. Τρεις ημέρες μετά την προφυλάκισή του, ο γνωστός δικηγόρος με γραπτή του δήλωση ζητά την προστασία της οικογένειάς του και ζητά ξανά συγνώμη για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Την ίδια ώρα, ο γνωστός ποινικολόγος ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης, αφού κρίθηκε πως παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Ο Μανώλης Λύτρας, πατέρας του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» για την υπόθεση ξυλοδαρμού που αφορά τον γιο του.

«Τσακώθηκαν και άπλωσε το χέρι του ο Αποστόλης. Περιμένουμε σε κανένα μήνα να κάνει αίτηση αποφυλάκισης. Θα το περάσουμε, τι να κάνουμε; Ποτέ δεν θα σήκωνε χέρι ο γιος μου. Έδωσε αφορμή η γυναίκα του. Ήταν η κακιά η ώρα».

Στην εκπομπή μίλησε και ο γνωστός ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας: «Κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη. Εδώ και καιρό υπάρχει ένας μη σεβασμός της προσωπικότητάς του, πέρα από την πράξη του που είναι καταδικαστέα. Έχουν δημιουργηθεί συνθήκες δολοφονίας χαρακτήρα κατά του Απόστολου Λύτρα. Ακόμα και αυτός που πρόβαλλε τη ζωή του έχει δικαιώματα. Η προσωπικότητά του και η μέχρι τώρα ζωή είναι διαφορετική από την πράξη του. Η πράξη του είναι καταδικαστέα. Είναι μία πράξη που δεν την περίμενε κανείς. Κανείς δεν δίνει συγχωροχάρτι και από την άλλη είναι άλλο η ανθρωποφαγία. Μπορεί να έγιναν κάποια λάθη από τον ίδιο την πρώτη μέρα. Η ωμή παρέμβαση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης είναι απαράδεκτη. Αυτοί που ελέγχουν είναι οι επιθεωρητές δικαιοσύνης. Η απόφαση της αποφυλάκισης ήταν απόλυτα και ορθά δικαιολογημένη. Η υποχρεωτική φύλαξη του κατηγορουμένου είναι εκτός της διαδικασίας μία δίκαιης δίκη. Αλίμονο αν μία κατάθεση σε αστυνομικό τμήμα να οδηγεί κάποιον άνθρωπο στη φυλακή. Ειναι πλήρης παραβίαση των δικαιωμάτων των κατηγορούμενων».

 

Λύτρας: «Δεν έστειλα SMS στη σύζυγό μου για να μου παραδώσει τα προσωπικά μου αντικείμενα»

Υπενθυμίζεται πως σε ανακοίνωσή του, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο Απόστολος Λύτρας κάνει λόγο για τεράστια ανθρωποφαγία όχι μόνο προς τον ίδιο αλλά και προς τη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου. Ο δικηγόρος υποστηρίζει, επίσης, ότι ουδέποτε η σύζυγός του αρνήθηκε να του παραδώσει τα προσωπικά του αντικείμενα ή οτιδήποτε του ανήκει γιατί, όπως χαρακτηριστικά λέει, ποτέ δεν της ζητήθηκε έστω και τηλεφωνικά.

Ακόμη αναφέρει ότι η σύζυγός του δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οφειλές του που δημιουργήθηκαν πολύ πριν την γνωρίσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λύτρα:

Όλες αυτες τις ημέρες μετά την πράξη που τέλεσα και έχω ήδη ομολογήσει και ζητήσει συγγνωμη τόσο από την σύζυγο μου όσο και από τα παιδιά μου, υπαρχει μια τεράστια ανθρωποφαγία όχι μόνο προς εμένα αλλά προς την σύζυγο μου που είναι θύμα αυτής της υπόθεσης και κάτ επέκταση στα 3 μου παιδιά. Έχουν ακουστεί τεράστια ψέματα και ανακρίβειες.
Θέλω να διευκρινήσω ότι ουδεμία ευθύνη φέρει η σύζυγος μου για οφειλές μου που δημιουργήθηκαν πολύ πριν την γνωρίσω. Ουδέποτε η σύζυγος μου αρνήθηκε να μου παραδώσει τα προσωπικά μου αντικείμενα ή ότιδηποτε μου ανήκει γιατί ποτέ δεν την ζητήθηκε έστω τηλεφωνικά - άλλωστε όλα τα οικονομικής φύσεως ζητήματα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ μας ήδη κατά το διάστημα που η σχέση μας περνούσε κρίση.

Τέλος θέλω να ζητήσω και πάλι συγγνωμη για την πράξη που τέλεσα σε μια γυναίκα που στάθηκε αξία σύζυγος σε μένα, αξία μάνα για το κοριτσάκι μας, δεύτερη μάνα για τα παιδιά μου, τα οποία ούτε πριν την πράξη μου ούτε τώρα ξεχωρίζει, από το δικό μας παιδί και εργάστηκε σκληρά όλα τα χρόνια της κοινής μας ζωής.

Απόστολος Λύτρας: Στο εδώλιο με διαδικασία-εξπρές

Το βράδυ του Σαββάτου της 15ης Ιουνίου κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο πασίγνωστος δικηγόρος με τις δεκάδες υποθέσεις θα ήταν το πρόσωπο που θα πρωταγωνιστούσε με πηχυαίους τίτλους ως ο πρωταγωνιστής άγριου ξυλοδαρμού εις βάρος της συζύγου του.

Η υπόθεση προκάλεσε τέτοιο αντίκτυπο που δόθηκαν από τον Αρειο Πάγο δύο διαφορετικές εισαγγελικές παραγγελίες για την υπόθεση, αναστατώθηκε σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας, αντέδρασαν δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι, ενώ ανακοινώθηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη και νέο πλέγμα διατάξεων για την ενδοοικογενειακή βία από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αντίδραση

Από εδώ και πέρα ο Απόστολος Λύτρας έχει περιθώριο αντίδρασης δέκα ημερών από την ημέρα που του επιβλήθηκε η προσωρινή κράτηση, αφού μπορεί να προσφύγει μέχρι το τέλος του μήνα ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και να ζητήσει την άρση της προσωρινής κράτησης ή την αντικατάστασή της με άλλους περιοριστικούς όρους.

Σε κάθε περίπτωση μόλις συμπληρωθούν 6 μήνες προσωρινής κράτησης ενός κατηγορουμένου το Δικαστικό Συμβούλιο συνεδριάζει και αποφαίνεται για την παράταση ή μη της προσωρινής κράτησης, ενώ σε περίπτωση που παραταθεί η κράτηση συνεδριάζει ξανά πριν συμπληρωθούν 12 μήνες.

Ο ποινικολόγος που θα καθίσει με διαδικασία-εξπρές, έπειτα και από εντολή του Αρείου Πάγου για προτεραιότητα της υπόθεσης, στο εδώλιο του κατηγορουμένου, θα δικαστεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, κακούργημα δηλαδή με πλαίσιο ποινής από 5 έως 20 έτη κάθειρξης. Πάντως, το «ταβάνι» της ποινής αφορά περιπτώσεις που ο κατηγορούμενος προξένησε στον παθόντα κίνδυνο ζωής ή βαριά και μακροχρόνια αρρώστια ή σοβαρό ακρωτηριασμό ή αναπηρία ή μόνιμη παραμόρφωση ή αν τον εμπόδισε σημαντικά και για πολύ χρόνο να χρησιμοποιεί το σώμα ή τη διάνοιά του.

Κατά συνέπεια, ο Απόστολος Λύτρας, εφόσον καταδικαστεί και του επιβληθεί ποινή, θα διεκδικήσει την αναστολή της μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, αφού δεν τον περιλαμβάνουν οι αλλαγές στο πλέγμα διατάξεων της ενδοοικογενειακής βίας που φέρνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, σύμφωνα με τις οποίες οι ποινές για τους δράστες εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας εκτίονται, χωρίς να δίνεται αναστολή και χωρίς να μπορεί να μετατραπεί η ποινή τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απόστολος Λύτρας: Την αποφυλάκισή του με βραχιολάκι προτείνει ο εισαγγελέας

Την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα και την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με κατ´οίκον περιορισμό και «βραχιολάκι» εισηγείται στο συμβούλιο πλημμελειοδικών ο εισαγγελέα...

«Εχει όπλο θα με σκοτώσει»: Το τελευταίο τηλεφώνημα της 36χρονης λίγο πριν δολοφονηθεί

Η γυναίκα κάλεσε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να ζητήσει βοήθεια, ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «διέκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας».

Φόρτωση άρθρων...