Τρίτη
23 Δεκεμβρίου 2025

Από σήμερα e-πλειστηριασμοί και από τους δήμους: 552 για ξεκίνημα!

Ελλάδα

Ασφυκτικά πιέζουν οι δανειστές για πλειστηριασμούς σε όλη την Ελλάδα. Μετά το δημόσιο σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχωρούν και οι δήμοι.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει πάρει φωτιά. Έχουν ήδη αναρτηθεί 9.198 πλειστηριασμοί ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων οφειλετών, οι οποίοι θα εκτελούνται σταδιακά ως τον Δεκέμβριο.

Αυτή την εβδομάδα θα διενεργηθούν 552. Στην πλειονότητα των πλειστηριασμών επισπεύδουσες είναι οι τράπεζες, ενώ στον χορό των ηλεκτρονικών εκποιήσεων μπαίνουν, μετά την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και οι δήμοι.

Η πρεμιέρα γίνεται σήμερα. Οι δήμοι, όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα» σε πρώτη φάση βγάζουν στο σφυρί με ένα «κλικ» κινητά περιουσιακά στοιχεία επιχειρήσεων και δημοτών τους που τους άφησαν χρέη στα ταμεία τους. Στο επόμενο στάδιο θα επεκταθούν στην εκποίηση ακινήτων.

Έτσι για οφειλές άνω των 66.400 ευρώ που προέκυψαν από μισθωτικές διαφορές, ο Δήμος Ξάνθης βγάζει σήμερα στο ηλεκτρονικό σφυρί 83 κινητά περιουσιακά στοιχεία του σωματείου Θρακική Θεατρική Σκηνή Ξάνθης.

Εκποιούνται τηλεοράσεις, κασετόφωνα, παλαιοί υπολογιστές, κάμερες, CD players, μέχρι και βιντεοκασέτες σε τιμές προσφοράς από 5 έως 100 ευρώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με αγροτικά μπλόκα ξεκινά η έξοδος των εκδρομέων - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, που παρατηρούνται προβλήματα

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες σε πολλές περιοχές της χώρας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν προτίθενται να υποχωρήσουν εάν δεν υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση στα αιτήματά του...

Φόρτωση άρθρων...