Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Aπολογία Ρούλας Πισπιρίγκου: «Είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας, δεν θα πείραζα ούτε μια τρίχα της»

Ελλάδα

Άρχισε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η απολογία της 34χρονης κατηγορουμένης γίνεται σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση.

Πρόεδρος: Θέλω να ακούσω τη δίκη σας αλήθεια. Από εκεί που θέλετε εσείς να ξεκινήσετε σε σχέση με την κατηγορία. Οτιδήποτε. Απ’ όπου θέλετε να ξεκινήσετε.

«Θα ξεκινήσω από την αρχή. Θα σας πω. Είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς. Την κατηγορία την αρνούμαι κατηγορηματικά. Είναι κάτι που δεν πέρασε ούτε θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου, να πειράξω έστω και και τρίχα από τη κόρη μου. Αυτό που έχω ακούσει στο σύνολο της ακροαματικής διαδικασίας… δεν μιλούσαν για το παιδί το δικό μου. Δεν ήταν η Τζωρτζίνα μου», είπε αρχικά η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η κατηγορούμενη περιέγραψε την ζωή του παιδιού, από την στιγμή της γέννησής του: «Γεννήθηκε στις 31-10-2013. Η εγκυμοσύνη ήταν ομαλή. Γεννήθηκε με καισαρική τομή, γιατί υπήρξε κάποια επιπλοκή τις τελευταίες ώρες. Βγήκε εκτάκτως το απόγευμα στις 7:20.

Η Τζωρτζίνα, όταν την πήρα ήμουν η τελευταία που την είδα γιατί ήμουν σε μέθη. Ήταν ένα πλασματάκι, το οποίο με το που με κοίταξε, με κοιτούσε με τόση αγάπη… πώς να σας το εξηγήσω. Ένιωσα ότι αυτό το πλασματάκι με έκανε μαμά για πρώτη φορά. Με αυτά τα ματάκια όταν με κοίταξε, μου έδωσε το νόημα της ζωής. Εκείνη την ημέρα της υποσχέθηκα και της ορκίστηκα θα είμαι πάντα δίπλα της, θα είμαι εκεί για εκείνη.

Όσο ήταν μωρό είχε κολικούς, ξαγρυπνούσε. Η Τζωρτζίνα μεγάλωνε φυσιολογικά δίπλα μας. Ζούσαμε τότε στο σπίτι, που μου είχε παραχωρήσει ο θείος μου. Το 2014 μετακομίσαμε λόγω έλλειψης χώρου, για να έχει κι ένα δωμάτιο η Τζωρτζίνα. Το δωμάτιο είχε μια μεγάλη πεταλούδα και είχε το παρατσούκλι “Μετασλούδα” από την πεταλούδα».

Συνεχίζοντας, η Ρούλα Πισπιρίγκου τόνισε ότι «από την ημέρα που γεννήθηκε μέχρι και που έφυγε ήμασταν όλη την ώρα μαζί. Δεν την παράτησα, ήμασταν δίπλα της σε όλα. Έγινα καλύτερος άνθρωπος με τη Τζωρτζίνα, μεγάλωνα μαζί της, ήταν πρωτόγνωρα τα συναισθήματα. Θέλαμε να της δώσουμε βάσεις για την ζωή της, αξίες, να γίνει καλός άνθρωπος. Προσπαθήσαμε ήμασταν πολύ νέοι….».

«Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχω μάθει το γιατί, την αιτία για την ανακοπή. Ένας γιατρός δεν μας έχει πει τι της την προκάλεσε. Κανείς δεν μας έχει πει με αποδείξεις τι έπαθε το παιδί. Με δεδομένα, όχι με εικασίες», πρόσθεσε η κατηγορουμένη στην απολογία της.

Να απορριφθεί η αίτηση εξαίρεσης της προέδρου ζήτησε η εισαγγελέας

Να απορριφθεί η αίτηση εξαίρεσης και να κριθούν απαράδεκτοι οι λόγοι δυσπιστίας, που επικαλείται η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά της προέδρου του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Όπως υπογράμμισε η εισαγγελική λειτουργός, το αίτημα που προέβαλε η κατηγορούμενη πρέπει να απορριφθεί καθώς, όπως είπε, δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

«Η διατύπωση δυσπιστίας απαιτεί πραγματικά γεγονότα και όχι κρίσεις ως προς τον τρόπο διεύθυνσης της διαδικασίας. Αυτά τα γεγονότα σίγουρα δεν είναι η απόρριψη αιτημάτων» ανέφερε η εισαγγελέας, η οποία διερωτήθηκε, γιατί οι υπόνοιες μεροληψίας της κατηγορουμένης στρέφονται μόνο στο πρόσωπο της προέδρου και όχι προς τα μέλη του δικαστηρίου, αφού οι επίμαχες αποφάσεις επί των αιτημάτων ήταν ομόφωνες.

Επίσης, τόνισε πως και η ίδια ήταν αρνητική στην ικανοποίηση των επίμαχων αιτημάτων πλην, όμως, δεν στράφηκε και εναντίον της η αίτηση εξαίρεσης. 

Ξέσπασμα Κούγια κατά της προέδρου

Σε συμπεριφορές που «δικαιολογούν δυσπιστία για μεροληψία και πρόσφορες να επηρεάσουν τους ενόρκους, όπως και έγινε» έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας αναπτύσσοντας το αίτημα εξαίρεσης σε βάρος της προέδρου του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας.

Ένταση στη δίκη μεταξύ της προέδρου και του Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας εστίασε στην άρνηση κλήτευσης ή επανεξέτασης σειράς μαρτύρων και για στοιχεία που δεν προσκομίστηκαν στο δικαστήριο. «Είναι πρωτοφανές να εκδίδονται απορριπτικές ομόφωνες αποφάσεις με συνοπτικές διαδικασίες», είπε ο κ. Κούγιας, αποδίδοντας στην πρόεδρο ότι αφιέρωσε δυσανάλογο μεγάλο μέρος στην εξέταση των νοσηλευτριών, όταν στέρησε από τον συνήγορο υπεράσπισης τη δυνατότητα να εξετάσει τους σημαντικότερους μάρτυρες, όπως οι επιστήμονες Νικ. Ράικος, Περ. Μακρυθανάσης και Ιω. Παπαγιάννης.

«Στερήθηκε στην υπεράσπιση η δυνατότητα να εξετάσει τους μάρτυρες. Με χρονοδιακόπτη έπρεπε να το κάνουμε; Λες και πρέπει να τελειώσουμε άρπα κόλλα τη δίκη αυτή; Με αυτούς τους ανεκδιήγητους μάρτυρες και αυτή την ανεκδιήγητη ανάκριση;» τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο είπε: «Αρνηθήκατε με ανήθικο τρόπο και απαράδεκτο να μην διακόψετε το δικαστήριο για να κάνω θεραπεία. Τολμώ να το πω! Να μην σας τύχει. Ούτε ο θεός δεν μπορεί να το κάνει αυτό».

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στο αίσθημα δικαίου: «Και σας λέω να πάει στο διάολο η κυρία κατηγορουμένη… Έχει εξαφανιστεί το αίσθημα δικαίου! Για να ικανοποιηθεί ο υπουργός δικαιοσύνης που έβγαινε στην τηλεόραση. Για να ικανοποιηθούν τα πρωινάδικα (…) Είναι σκάνδαλο να είναι η κυρία κατηγορούμενη στη φυλακή με αυτή την κατηγορία».

Νωρίτερα, στην προσπάθεια της προέδρου να ξεκινήσει η απολογία αφού δεν ήταν έτοιμο το σε βάρος της αίτημα εξαίρεσης, ο Αλέξης Κούγιας διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Πρόεδρος: Όταν ετοιμαστείτε μπορείτε να καταθέσετε την αίτηση εξαίρεσης, μέχρι τότε να ξεκινήσει η απολογία…

Κούγιας: Της απαγορεύω να απαντήσει σε ερωτήσεις σας. Ο Θεός της κυρίας κατηγορούμενης είμαι εγώ. Εγώ κατευθύνω τη συνείδηση της σε αυτό το στάδιο. Η κυρία κατηγορούμενη δεν απολογείται, θέλω το χρόνο να τη συντάξω με επιμέλεια.

Πρόεδρος: Το δικαστήριο δεν γίνεται να ανεβοκατεβαίνει για να φέρετε το αίτημα εξαίρεσης. Σας δώσαμε τον επιπλέον χρόνο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιές: Διαφορετικές εστίες στον Ασπρόπυργο – Κατάσβεση στους Δελφούς

Διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει στη θέση Σοφό Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες πυρκαγιάς σε οικοπεδικούς χώρους στο Σοφό Ασπροπ...

Φόρτωση άρθρων...