Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Σάμος: Απόστρατος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών ο Έλληνας που σκοτώθηκε στην συντριβή του ελικοπτέρου

Θλίψη έχει προκαλέσει η τραγωδία με το πυροσβεστικό ελικόπτερο στη Σάμο, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Στο ελικόπτερο, το οποίο ήταν ενοικιαζόμενο, επέβαιναν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας.

Νεκροί είναι ο Έλληνας μεταφραστής και ο Ρουμάνος πιλότος, ενώ διασώθηκαν οι δύο Μολδαβοί, μέλη του πληρώματος.

Το ελικόπτερο κατέπεσε, ενώ συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Σάμο, στην περιοχή Άγιος Μηνάς, στη θάλασσα βόρεια του Παλαιοχωρίου κατά τη διάρκεια της υδροληψίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας μεταφραστής που ανασύρθηκε νεκρός είναι ο Θ.Β., ο οποίος ενεργούσε ως μεταφραστής για τις ανάγκες συντονισμού ανάμεσα στους χειριστές του ελικοπτέρου και στο κέντρο της Πυροσβεστικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν απόστρατος, ο οποίος τα καλοκαίρια συνήθιζε να εργάζεται στα ελικόπτερα. Κάτοικος Γλυφάδας, αφήνει πίσω του δύο παιδιά ηλικίας 16 και 10 ετών.

Πώς συνετρίβη το ελικόπτερο

Το ελικόπτερο επιχειρούσε στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Σάμο, στον Άγιο Μηνά, που καίει μέχρι και σήμερα. Σε κάποια στιγμή, ενώ έκανε υδροληψία στη θάλασσα βόρεια του Παλαιοχωρίου, μια ριπή ανέμου το χτύπησε, οι κλυδωνισμοί από τα κύματα ήταν μεγάλοι. Στο σημείο εκείνη τη στιγμή έπνεαν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.

Οι τέσσερις επιβαίνοντες βρέθηκαν στη θάλασσα. Όπως ανέφερε ένας από τους διασωθείς και οι τέσσερις κατάφεραν να βγουν από το ελικόπτερο, αλλά τα κύματα στη θάλασσα ήταν μεγάλα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου. Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα, μέσα από ένα βί...

Φόρτωση άρθρων...