Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ανεμβολίαστος φοιτητής στο Μαθηματικό το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο ΑΠΘ

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Το πρώτο κρούσμα είναι ένας ανεμβολίαστος φοιτητή της Σχολής Θετικών Επιστημών, του τμήματος Μαθηματικών. Ο φοιτητής παρακολούθησε τη Δευτέρα δύο μαθήματα του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Ο φοιτητής είχε υποβληθεί σε rapid test το οποίο είχε βγει αρνητικό. Όμως, έπειτα εμφάνισε συμπτώματα και ο επόμενος έλεγχος έδειξε ότι νοσεί από κορωνοϊό.

«Το καλύτερο μέτρο είναι ο εμβολιασμός. Αυτό το περιστατικό καταδεικνύει ότι όντως το τεστ είναι μια μέτρηση της κατάστασης στιγμιαία, αλλά δε σημαίνει πως αν στις 10 κάνει κάποιος ένα rapid test και είναι αρνητικό, δεν μπορεί σε 5 λεπτά να κολλήσει», τόνισε πως ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στο thestival.

Σύμφωνα με τον Νίκο Παπαϊωάννου, έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το πρωτόκολλο για τη διασφάλιση της υγείας των φοιτητών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το περιστατικό γνωστοποιεί, μέσω ανακοίνωσής του, το Τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ. Ακόμα, αναφέρονται και τα μαθήματα που παρακολούθησε ο φοιτητής καθώς και οδηγίες προς τους φοιτητές για τη διασφάλιση της υγείας τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Μόλις ενημερωθήκαμε πως στα παρακάτω δύο μαθήματα στην αίθουσα Μ1, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου υπήρχε κρούσμα:

Διαφορίσιμες Πολλαπλότητες, 2μμ-5μμ. Διδάσκουσα: Φανή Πεταλίδου.
Κλασική Θεωρία Ελέγχου, 5μμ-8μμ. Διδάσκων: Νικόλαος Καραμπετάκης.

Παρακαλείσθε να ακολουθήσετε απαρέγκλιτα τις παρακάτω οδηγίες, αν παρακολουθήσατε ένα από τα δύο αυτά μαθήματα:

Αν εισήλθατε με rapid test ή PCR, μπαίνετε σε καραντίνα 10 ημερών.

Αν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, ή έχετε νοσήσει εντός εξαμήνου, παρακολουθείστε την υγεία σας. Σε περίπτωση παραμικρού συμπτώματος εντός 10 ημερών, μην προσέλθετε στη σχολή και προχωρήστε σε rapid test ή PCR».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες. Όλα έγιναν...

Μονεμβασιά: Σε ύφεση η φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση, νότια του Αγίου Στεφάνου, στη Μονεμβασιά στη Λακωνία. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγ...

Φόρτωση άρθρων...