Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

ΑΠΘ: Δεν θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική του εξαμήνου στη Νομική λόγω της κατάληψης

Δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων του εξαμήνου στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η συνέλευση των καθηγητών της Σχολής.

«Εξ αιτίας της αδυναμίας διενέργειας εξετάσεων λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης της Σχολής, η εξεταστική περίοδος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου έλαβε τέλος» αναφέρεται στην ενημέρωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος προς τους φοιτητές του Τμήματος.
Αναφορικά με τη διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου γνωστοποιείται προς τους φοιτητές ότι θα αρχίσει τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου, ενώ εφόσον συνεχιστεί η κατάληψη και την επόμενη εβδομάδα, τα μαθήματα από τις 26/2 και μετά θα διεξάγονται διαδικτυακά για όσο χρόνο παραμένει κλειστή η Σχολή.

Ειδική μέριμνα για την εξέταση κάποιων μαθημάτων μετά το τέλος της κατάληψης λαμβάνεται μόνο για τις περιπτώσεις φοιτητών που είναι κοντά στη λήψη του πτυχίου τους.

Συγκεκριμένα, μόλις ανοίξει η Σχολή, θα δοθεί η δυνατότητα σε φοιτητές που δεν εξετάστηκαν, λόγω κατάληψης, σε κάποια από τα μαθήματα της εμβόλιμης εξεταστικής που διενεργήθηκε μετά τις 22 Ιανουαρίου, να το πράξουν διά ζώσης στα μαθήματα αυτά. Επίσης, μόλις ανοίξει η Σχολή, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους φοιτητές χρωστούν μέχρι και τρία μαθήματα για να λάβουν το πτυχίο τους (πλέον αυτών που δεν κατάφεραν ενδεχομένως να δώσουν στην εμβόλιμη εξεταστική), να εξεταστούν σε αυτά τα μαθήματα με φυσική παρουσία στη Σχολή.

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για την επανακατάληψη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

Ποινική έρευνα παρήγγειλε ο εισαγγελέας για την επανακατάληψη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), λίγη ώρα αφότου το κτήριο εκκενώθηκε μετά από αστυνομική επέμβαση.

Τα διερευνώμενα αδικήματα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, αφορούν τη διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και την παράνομη βία.

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας, είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά από την Κοσμητεία της Σχολής. Κατά τις ίδιες πηγές, ανάλογη αναφορά είχε γίνει πριν από λίγες μέρες για την συνεχιζόμενη κατάληψη στη Νομική, προκαλώντας προκαταρκτική έρευνα. Έπειτα ακολούθησε χθες το πρωί η αστυνομική επιχείρηση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα «Προλαμβάνω»: Επεκτείνονται σε καρκίνο του παχέος εντέρου και καρδιά τα προγράμματα δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου

Το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας «Προλαμβάνω» παρουσιάστηκε την Παρασκευή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε εκδήλωση στο Ίδρυμα «Βασίλη και Ελίζας» Γουλανδρή, παρουσία του ...

Πάσχα: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας κατά τις μετακινήσεις των εκδρομέων και απαγόρευση φορτηγών

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας κατά τις μετακινήσεις των εκδρομέων για το Πάσχα. Από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή θα ισχύσουν τα αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύ...

Φόρτωση άρθρων...