Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν άλλοι επτά δικαστές λόγω ανεπάρκειας

Ελλάδα

Επτά δικαστικοί λειτουργοί απολύθηκαν χθες με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου λόγω ανεπάρκειας στην εκτέλεση των καθηκόντων, που συνίσταται στο ότι δεν είχαν εκδόσει αποφάσεις διαδίκων για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Ολομέλεια συνεδρίασε με πρωτοβουλία της Προέδρου του Αρείου Πάγου Μαρίας Γεωργίου και με τη συμμετοχή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα και αποφάσισε την απόλυση τους.

Συνολικά στην Ολομέλεια είχαν παραπεμφθεί οκτώ δικαστικοί για απόλυση, ενώ σε προηγούμενη Ολομέλεια πριν από τις γιορτές είχαν απολυθεί για τους ίδιους λόγους άλλοι έξι.

Για μία από τις δικαστικούς που είχε παραπεμφθεί με το ερώτημα της απόλυσης, η Ολομέλεια δεν οδηγήθηκε σε απόφαση παύσης καθώς το κώλυμα της εκτιμήθηκε ότι υπήρξε παροδικό και ότι στο εξής μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της.

Ορισμένοι από εκείνους που απολύθηκαν, ζήτησαν, όπως έχουν δικαίωμα από το νόμο, να μεταχθούν στο δημόσιο, ως υπάλληλοι.

Χαρακτηριστικό των καθυστερήσεων είναι το γεγονός ότι ένας από τους απολυθέντες είχε ακόμα εκκρεμείς αποφάσεις από το 2012 περί τις 400, ενώ καταπέλτης για την ανεύθυνότητα τους υπήρξε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι αποφάσεις τους δεν διαβάζονται, ενώ η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου στηλίτευσε το γεγονός ότι με την ανευθυνότητα τους έχουν ταλαιπωρήσει δικηγόρους, πολίτες και ολόκληρες οικογένειες.

Σχεδόν όλοι οι απολυθέντες είχαν μεγάλες εκκρεμότητες, 200 και πλέον αποφάσεις, και σε ορισμένες από αυτές τα αδικήματα είχαν παραγραφεί.

Μάλιστα, σε μία περίπτωση η προϊσταμένη της είχε αναγκαστεί να καταθέσει μήνυση διότι η δικαστής που τελικά απολύθηκε δεν παρέδιδε τις δικογραφίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πασαλιμάνι: Η στιγμή που εντοπίζουν νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό μετά την κατάρρευση του κτιρίου – Εικόνες-σοκ

Στη δημοσιότητα έρχεται βίντεο-ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν έπειτα από την κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι και τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, ...

Αυτές είναι οι 198 «απάτητες παραλίες» της Ελλάδας - Τι θα επιτρέπεται και τι θα απαγορεύεται

Υπογράφηκε σήμερα (19.4.2024) από τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οπ...

Φόρτωση άρθρων...