Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν τέσσερις δικαστές λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Ελλάδα

Τέσσερις δικαστές απολύθηκαν λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. Η πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέλυσε τέσσερις δικαστές λόγω του ότι παρουσίαζαν μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των απολυθέντων στους 24 μέσα σε έντεκα μήνες.

Συγκεκριμένα, στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πρόεδρο την Μαρία Γεωργίου και εισαγγελέα, τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό της χώρας, Ισίδωρο Ντογιάκο, παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας, τέσσερις γυναίκες πρόεδροι Πρωτοδικών που υπηρετούσαν στην Αθήνα.

Για όλες αποφασίστηκε η οριστική τους παύση καθώς παρουσίαζαν καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων που ξεπερνούσαν και τον έναν χρόνο. 

Και παρόλο που οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τους είχαν ξεκινήσει από όταν ακόμα είχαν τον βαθμό του Πρωτοδίκη αυτές συνέχισαν να καθυστερούν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα μεταφέρονται ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα με πλοία – Τι αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας

Οδηγίες για την ασφαλή μεταφορά ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων με πλοία της ακτοπλοΐας έδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Με αφορμή τη συζήτηση πο...

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω περιφοράς των Επιταφίων - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω της περιφοράς Επιταφίων. Η Αστυνομία στην ανακοίνωση της απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς ώ...

Φόρτωση άρθρων...