Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Αργυρούπολη: Πλαστικά μπουκάλια η…«χειροβομβίδα» του συνταγματάρχη – ληστή τραπεζών (Video)

Με πέντε πλαστικά μπουκαλάκια τα οποία είχε τυλίξει με μονωτική ταινία και τα παρουσίαζε ότι ήταν χειροβομβίδα, ο εν ενεργεία συνταγματάρχης σκορπούσε τον τρόμο και λήστευε τράπεζες.

Η χειροβομβίδα με την οποία λήστευε τις τράπεζες ο εν ενεργεία συνταγματάρχης δεν ήταν χειροβομβίδα. Με πέντε πλαστικά μπουκαλάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία σκορπούσε τον τρόμο και τον πανικό και έφευγε σαν κύριος και με τις τσέπες γεμάτες.

Η τελευταία του ληστεία ήταν αυτή σε τράπεζα της Αργυρούπολης. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο, πάντα το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα σε Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο. Το συνολικό ποσό που αφαίρεσε ο δράστης από τις 3 ληστείες ήταν 9.900 ευρώ.

Οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι όταν τον συνέλαβαν, καθώς δικαιολόγησε τις ληστείες που διέπραξε επειδή χρωστούσε χρήματα.

«Με έπνιγαν τα χρέη. Έκανα τις ληστείες για να ξεχρεώνω αυτά που χρωστούσα. Ζήτησα μέχρι και δανεικά για την κηδεία της μητέρας μου για να φανταστείτε σε τι άσχημη οικονομική κατάσταση ήμουν. Ζήτησα δανεικά από γνωστούς και συγγενείς μέχρι και την υπηρεσία μου αλλά δεν προσφέρθηκε κανείς να με βοηθήσει» είπε στην Αστυνομία ο δράστης.

Ο 53χρονος συνταγματάρχης έμπαινε στις τράπεζες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με την ψεύτικη χειροβομβίδα, αφαιρούσε τα χρήματα από το ταμείο.

Κατά το παρελθόν ο συνταγματάρχης έχει κατηγορηθεί για τα αδικήματα της Πλαστογραφίας, Υπεξαίρεσης, Απάτης και Δόλιας αποδοχής Υπηρεσιών. Είχε αποταχθεί από το καλοκαίρι από τον Ελληνικό Στρατό, δεν είχε δημοσιευθεί ακόμα όμως το σχετικό ΦΕΚ.

Η Εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του. Παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάσχα: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας κατά τις μετακινήσεις των εκδρομέων και απαγόρευση φορτηγών

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας κατά τις μετακινήσεις των εκδρομέων για το Πάσχα. Από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή θα ισχύσουν τα αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύ...

Πρόγραμμα «Προλαμβάνω»: Επεκτείνονται σε καρκίνο του παχέος εντέρου και καρδιά τα προγράμματα δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου

Το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας «Προλαμβάνω» παρουσιάστηκε την Παρασκευή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε εκδήλωση στο Ίδρυμα «Βασίλη και Ελίζας» Γουλανδρή, παρουσία του ...

Φόρτωση άρθρων...