Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Άρτα: Ποια η κατάσταση της υγείας του 16χρονου που αυτοπυροβολήθηκε - Έμφραγμα υπέστη ο πατέρας

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία στην Άρτα η τραγωδία που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια κυνηγιού στο Μικρό Φράγμα του Αράχθου. Ένας 16χρονος σκότωσε κατά λάθος τον 33χρονο θείο του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε και δίνει μάχη για τη ζωή του στην Εντατική.

Ο συντονιστής διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Άρτας, Χριστόδουλος Ναθαναήλ, μιλώντας στο MEGA, έδωσε τα νεότερα για την υγεία του 16χρονου.

«Ο Γιαννάκης είναι σχετικά καλά. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή μετά το χειρουργείο και έχει περάσει και το πρώτο 24ωρο που ήταν σημαντικό. Έπειτα από 24 ώρες πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να μπούμε στη διαδικασία να τον ξυπνήσουμε, είναι ακόμα σε καταστολή» τόνισε ο Χριστόδουλος Ναθαναήλ.

«Οι βλάβες προκάλεσαν ζημιές στον αριστερό του πνεύμονα, αφαιρέθηκε τουλάχιστον ο μισός. Αλλά η οξυγόνωση του παιδιού είναι καλή. Για ένα – δύο χιλιοστά τα βόλια δεν άγγιξαν την καρδιά του. Δεν έχουν πειραχτεί άλλα όργανα», πρόσθεσε ο συντονιστής διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Άρτας.

Το κυνήγι που κατέληξε σε τραγωδία

Συνολικά οκτώ άτομα πήγαν για κυνήγι αγριογούρουνου και μοιράστηκαν σε δύο ομάδες με απόσταση πέντε λεπτών η μία από την άλλη. Όμως, η ευχάριστη διάθεση όλων άλλαξε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα όταν έπειτα από έναν πυροβολισμό άκουσαν τις φωνές του 16χρονου.

Ο 33χρονος θείος του είχε πέσει νεκρός από σκάγια που δέχτηκε στην πλάτη. «Βοήθεια. Βοήθεια. Ελάτε σας παρακαλώ γρήγορα. Εγώ τον πέτυχα. Εγώ τον σκότωσα», φαίνεται να ήταν τα πρώτα λόγια του 16χρονου.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας του 16χρονου και αδελφός του 33χρονου 

Ο 16χρονος βλέποντας τον θείο του νεκρό και ενώ στο σημείο είχε φτάσει ο πατέρας του, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε μπροστά του. Σοκαρισμένος τον πήρε στα χέρια και τον μετέφερε σε σημείο, προκειμένου ώστε να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

«Γιατί παιδί μου; Γιατί το έκανες αυτό;», φώναζε διαρκώς ο πατέρας. Την ώρα που ο ανήλικος παλεύει για τη ζωή, έγινε η κηδεία του 33χρονου θείου του.

Πληροφορίες αναφέρει ότι το όπλο με το οποίο ο 16χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον θείο του, του το είχε δώσει ο δεύτερος αδελφός του πατέρα του.

Έμφραγμα υπέστη ο πατέρας 

Ο πατέρας του 16χρονου λίγες ώρες μετά την κηδεία του αδελφού του, υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Άρτας, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Σε άλλο θάλαμο, νοσηλεύεται η σύζυγός του και μητέρα του 16χρονου, η οποία είναι έγκυος στο τρίτο παιδί τους και προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ της τραγωδίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δίκη Κώστα Κωστόπουλου: Να αθωωθεί λόγω «σοβαρών αμφιβολιών» πρότεινε ο εισαγγελέας

Να κηρυχθεί αθώος λόγω «σοβαρών αμφιβολιών» ο Κώστας Κωστόπουλος, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται ο σκηνοθέτης με την κατηγορία του β...

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι από κορωνοϊό και 5 διασωληνωμένοι - Ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης και ένας θάνατος

Χαμηλή παραμένει η θετικότητα για κορωνοϊό, ενώ παρουσίασε σημαντική μείωση για γρίπη, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνε...

Χαλκίδα: Με κουζινομάχαιρο σκότωσαν την 63χρονη - Η Αστυνομία κοντά στον εντοπισμό του δολοφόνου

Τραύματα στον αυχένα από κουζινομάχαιρο έφερε τελικά η 63χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην Έξω Παναγίτσα στη Χαλκίδα. Το τραγικό περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, ...

Φόρτωση άρθρων...