Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Ασημένιο μετάλλιο ο Χρήστου, χάλκινο ο Γκολομέεβ

Συνεχίζονται οι επιτυχίες για την ελληνική κολύμβηση, καθώς οι Έλληνες κολυμβητές κατέκτησαν δύο ακόμη μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρώμη.

Την αρχή έκανε ο Κριστιάν Γκολομέεβ που πήρε την τρίτη θέση στα 50 μέτρα ελεύθερο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και ακολούθησε ο Απόστολος Χρήστου που τερμάτισε δεύτερος στα 100 μέτρα ύπτιο

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ χάρισε στη χώρα μας το δεύτερο της μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερο όπου με χρόνο 21.75 κατέλαβε την τρίτη θέση πίσω από τον Ιταλό Λεονάρντο Ντεπλάνο που ήταν δεύτερος με 21.60 και τον Βρετανό Μπέντζαμιν Πράουντ που πήρε την πρώτη θέση με 21.58 επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά.

Αυτό ήταν το τρίτο μετάλλιο του Γκολομέεβ σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καθώς έχει ένα ασημένιο από το Ευρωπαϊκό του 2018 και ένα χάλκινο από πέρυσι στη Βουδαπέστη, επαναλαμβάνοντας σήμερα την ίδια επιτυχία. 

Δεύτερο μετάλλιο για τον Χρήστου 

Δέκα λεπτά αργότερα ο Απόστολος Χρήστου πανηγύρισε το δεύτερο του μετάλλιο στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, με τον Ιταλό Τσεκόν να παίρνει τη ρεβάνς για την ήττα του στα 50 μέτρα ύπτιο και να επικρατεί στον αντίστοιχο τελικό των 100 μέτρων.

Οι δύο τους έδωσαν μεγάλη μάχη με τον Ιταλό να επικρατεί για τρία εκατοστά του δευτερολέπτου καθώς είχε χρόνο 52.21 και ο Χρήστου 52.24.

Ο Απόστολος Χρήστου ισοφάρισε έτσι την καλύτερη επίδοση Έλληνα αθλητή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, επαναλαμβάνοντας το επίτευγμα του Άρη Γρηγοριάδη, ο οποίος το 2008 στο Αϊντχόφεν είχε κερδίσει ακριβώς τα ίδια μετάλλια (χρυσό στα 50 μέτρα ύπτιο, ασημένιο στα 100 μέτρα).

Ο 26χρονος αθλητής του Ολυμπιακού έγινε ο πρώτος Έλληνας με τέσσερα ευρωπαϊκά μετάλλια σε ένα αγώνισμα, καθώς στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις είχε ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Συνολικά τα 100μ. ύπτιο είναι μακράν το πιο επιτυχημένο αγώνισμα για τη χώρα μας, που έφτασε τα επτά μετάλλια (ένα χρυσό, δύο ασημένια, τέσσερα χάλκινα), εκ των οποίων ο Χρήστου έχει τέσσερα και ο Άρης Γρηγοριάδης τρία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...