Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Aσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο σχεδιάζει η Aγκυρα την 25η Μαρτίου!

Ελλάδα

Με μία πρωτοφανή πρόκληση, ανήμερα την 25η Μαρτίου, η Τουρκία σκοπεύει να κάνει πράξη την απειλή της και να πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά στο κεντρικό Αιγαίο, υλοποιώντας τη Navtex που εξέδωσε στα τέλη Φεβρουαρίου.

Υπό το άγρυπνο βλέμμα τριών πλοίων του Πολεμικού μας Ναυτικού το ερώτημα είναι εάν οι Τούρκοι έχουν σκοπό να εμφανιστούν και να προκαλέσουν.

«Η ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων αφορά συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με την ηττημένη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ιταλία και τους συμμάχους και δεν περιλαμβάνει την Τουρκία» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, καταρρίπτοντας τις ανιστόριτες θεωρίες περί γκρίζων ζωνών.

«Οι εορτασμοί για την 25 Μαρτίου αφιερώνονται στους δύο αξιωματικούς μας, που παραμένουν παράνομα κρατούμενοι για 24η ημέρα στην Τουρκία» τόνισε στην ημερήσια διαταγή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Την στιγμή που ο Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΝΤ1 επαναλάμβανε τον φόβο ατυχήματος, η Τουρκία, μόλις ένα 24ωρο μετά την απόπειρα παρενόχλησης του ελικοπτέρου Chinook στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ, κατά την πτήση του από την Ρω προς την Ρόδο, εξέδωσε Navtex με την οποία περικυκλώνει το Καστελόριζο για 4ωρη άσκηση έρευνας και διάσωσης την Τετάρτη.

Ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, απάντησε μέσω Instagram με βίντεο από την παρουσία του στο νησί.

«Ανησυχώ για ένα ατύχημα στο Αιγαίο και γι’ αυτό χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, νηφαλιότητα και έντονη διπλωματική δραστηριότητα» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Οι επιλογές σας έχουν σημασία, μην επιτρέπετε να σας χειραγωγούν» - Βίντεο κατά της παραπληροφόρησης ενόψει Ευρωεκλογών

Βίντεο κατά της παραπληροφόρησης με στόχο την προστασία των εκλογικών διαδικασιών στις επικείμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έδωσαν στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ERG...

Λαμία: Στις φλόγες το εργοστάσιο της εταιρείας που εμπλέκεται στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης μαθητών

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ επιχειρούν στον Βιομηχανική Περιοχή Λαμίας, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γιαννί...

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο πριν τις 20:00 στην Πολίχνη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο επεισόδιο ενεπλάκησαν οι επιβάτες δύο οχημάτων. Μπρο...

Φόρτωση άρθρων...