Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Αθήνα: Επεισόδια έξω από την ιρανική πρεσβεία κατά της διάρκεια διαδήλωσης για την Μαχσά Αμινί (Video)

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα έξω από την πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης Ιρανών που ζουν στην Ελλάδα, για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί από την αστυνομία των Ηθών.

Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία και φώναξαν συνθήματα για την αδικοχαμένη 22χρονη, που δολοφονήθηκε με μαρτυρικό τρόπο στα χέρια της ιρανικής αστυνομίας.

Ωστόσο, πριν ξεκινήσει η διαμαρτυρία, ένταση σημειώθηκε μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, όταν αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα που τους φάνηκαν ύποπτα.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που ήταν στο σημείο προχώρησαν αρχικά στη σύλληψη ενός άνδρα όταν αυτός αρνήθηκε να παραδώσει τη βαλίτσα που κρατούσε, όπως του είχε ζητηθεί από τις Αρχές, οι οποίες ζήτησαν να εξετάσουν το περιεχόμενο της βαλίτσας.

Στη συνέχεια, και σε διαμαρτυρία ενός δεύτερου άνδρα για τη σύλληψη, χωρίς αιτία του πρώτου, οι αστυνομικοί προχώρησαν και στη δική του σύλληψη.

Τότε σημειώθηκε ένταση στο σημείο, με τις Αρχές να κάνουν χρήση χημικών, παρά το γεγονός, όπως σημειώνεται από το ρεπορτάζ, ότι οι διαδηλωτές ουδέποτε κινήθηκαν απειλητικά κατά των Αρχών.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι σε μία εβδομάδα από κορωνοϊό, 13 διασωληνωμένοι – Ένας νεκρός από γρίπη

Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό, τον ιό της γρίπης και τον RSV ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην εβδομαδιαία έκθεση Επιδημιολογικής Ε...

Χαρίτσης: «Φοβικές οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν εμπλεκόμαστε οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις»

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς χαρακτήρισε «φοβικές» τις ηγεσίες των δύο κομμάτων. «Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν ...

Φόρτωση άρθρων...