Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Αθηνά Ωνάση: Τι έχει απομείνει στα χέρια της από τη χρυσή κληρονομιά του παππού της - Η μείωση της περιουσίας

Ελλάδα

Η περιουσία του Αριστοτέλη Ωνάση, την οποία κληρονόμησε η εγγονή του Αθηνά, υπολογίζεται σε 2,3 δισ. δολάρια. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η προσωπική περιουσία της Αθηνάς Ωνάση έχει μειωθεί δραματικά. Παραμένει φυσικά βαθύπλουτη και μια εξαιρετικά πλούσια γυναίκα, αλλά σε σχέση με το αρχικό ποσό, η περιουσία της έχει μειωθεί.

Η φθίνουσα περιουσία της Αθηνάς Ωνάση
Από τον παππού της, Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος έφτιαξε την περιουσία του από τη ναυτιλία, η Αθηνά Ωνάση κληρονόμησε ακίνητα αξίας μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων, καταθέσεις στις ΗΠΑ αξίας περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων, καταθέσεις στη Λατινική Αμερική αξίας 90 εκατομμυρίων δολαρίων, επενδύσεις εταιρειών ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και άγνωστο ποσό που βρίσκεται σε ελβετικές τράπεζες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα celebritynetworth.com, που παρακολουθεί και καταγράφει τα περιουσιακά στοιχεία και την οικονομική κατάσταση των διασημοτήτων, η περιουσία της Αθηνάς Ωνάση σήμερα ανέρχεται στο 1 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή «Το Πρωινό», η εγγονή του μεγιστάνα της ναυτιλίας φέρεται να κατέχει λιγότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε 217 τραπεζικούς λογαριασμούς, ένα επιπλέον ποσό 300 εκατομμυρίων δολαρίων πολλές μετοχές και έναν απροσδιόριστο αριθμό ράβδων χρυσού.

Τα πρώτα χρόνια της Αθηνάς Ωνάση
Η Αθηνά Ωνάση γεννήθηκε ως Athina Hélène Onassis στις 29 Ιανουαρίου 1985 στο Neuilly-sur-Seine της Γαλλίας. Η μητέρα της, Χριστίνα, ήταν Ελληνίδα κληρονόμος, κοσμική και επιχειρηματίας, και ο πατέρας της, Τιερί Ρουσέλ, είναι Γάλλος κληρονόμος φαρμακευτικής εταιρείας. Η Χριστίνα και ο Τιερί χώρισαν το 1987, αφού ο Ρουσέλ απέκτησε δύο παιδιά με το μοντέλο Marianne «Gaby» Landhage. Την επόμενη χρονιά, η Χριστίνα πέθανε, δυστυχώς, από πνευμονικό οίδημα, όταν η Αθηνά ήταν μόλις 3 ετών. Στη συνέχεια, μεγάλωσε από τον πατέρα της και τη Landhage, την οποία ο πατέρας της παντρεύτηκε το 1990.

Ο Τιερί Ρουσέλ, η σύζυγός του Χριστίνα Ωνάση και η κόρη τους, Αθηνά, ποζάρουν στο κατάστρωμα της νεότευκτης θαλαμηγού τους «Athena R». Το ζευγάρι έφτασε στον Σκορπιό από το Παρίσι στις 14 Αυγούστου 1985 για να βαφτίσει την οκτώ μηνών κόρη του σε αυτό το νησί, που ήταν ιδιοκτησίας Αριστοτέλη Ωνάση / Φωτογραφία: AP
Η Αθηνά παρακολούθησε το σχολείο στο Lussy-sur-Morges της Ελβετίας και ένα ιδιωτικό σχολείο στις Βρυξέλλες, ενώ το 2003 έδωσε εξετάσεις απολυτηρίου. Έχει έναν ετεροθαλή αδελφό, τον Erik, και δύο ετεροθαλείς αδελφές, τη Sandrine και την Johanna. Ο παππούς της, ο Έλληνας μεγιστάνας της ναυτιλίας Αριστοτέλης Ωνάσης, ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ήταν παντρεμένος με τη Ζακλίν Κένεντι τη στιγμή του θανάτου του, η οποία φέρεται να έλαβε 26 εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του.

Ιππική καριέρα
Η Αθηνά Ωνάση άρχισε να ιππεύει άλογα από την παιδική της ηλικία και το 2001 ήταν επιλαχούσα σε εκδήλωση στη Χερέθ της Ισπανίας. Έχει συμμετάσχει στο Global Champions Tour ως ανταγωνιστική άλτρια επίδειξης και ήταν επίσης χορηγός του διαγωνισμού. Ίδρυσε το Διεθνές Σαλόνι Αλόγου «Αθηνά Ωνάση» στο Σάο Πάολο το 2007 και μετακόμισε στο Ρίο ντε Τζανέιρο δύο χρόνια αργότερα και στο Σεν Τροπέ το 2014.

Το 2012, η Ωνάση έπεσε από το άλογό της και υπέστη τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη, αλλά τον επόμενο χρόνο συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άλματος Επίδειξης. Πήρε επίσης μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014.

Η Αθηνά Ωνάση και ο πρώην σύζυγός της, Álvaro de Miranda Neto, ήταν συνιδιοκτήτες της AD Sport Horses, μιας επιχείρησης με έδρα το Βέλγιο, αφιερωμένη στην εκτροφή και την εκπαίδευση αλόγων.

Προσωπική ζωή
Η Αθηνά Ωνάση ξεκίνησε μια σχέση με τον Βραζιλιάνο άλτη επίδειξης/Ολυμπιονίκη Álvaro de Miranda Neto (Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο) το 2003 και αγόρασε ένα σπίτι, αξίας 8,6 εκατομμυρίων δολαρίων, 10.600 τετραγωνικών ποδιών, στο Σάο Πάολο. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2005 και χώρισαν το 2016, μετά από καταγγελίες ότι ο Álvaro είχε σχέση με άλλη γυναίκα επί οκτώ χρόνια στον 11χρονο γάμο τους.

Ο Μιράντα φέρεται να ζήτησε 11 εκατομμύρια ευρώ στο διαζύγιο (με βάση το προγαμιαίο συμβόλαιό τους) και «350.000 ευρώ για διατροφή, πληρωμή για τις κοινοπραξίες, καθώς και επιμέλεια των αλόγων και των περιουσιών τους, συνολικής αξίας 400.000.000 δολαρίων».

Το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε στα τέλη του 2017, με τον Álvaro να παίρνει «σχεδόν τίποτα».

Κατά τη διάρκεια του γάμου, η Αθηνά Ωνάση ήταν θετή μητέρα της Viviane, κόρης του Miranda με το μοντέλο/ηθοποιό Cibele Dorsa, και του Fernando, ο οποίος είναι γιος της Dorsa από προηγούμενη σχέση. Η Cibele είχε συμφωνήσει να αφήσει τα παιδιά της να ζήσουν με την Αθηνά και τον Αλβάρο, ώστε να έχουν έναν «πολύ απλό και υγιεινό τρόπο ζωής».

Αφού ο αρραβωνιαστικός της Cibele, Gilberto Scarpa, πέθανε από αυτοκτονία στις αρχές του 2011, η Dorsa δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Το να ζω χωρίς τα δύο μου παιδιά και χωρίς την αγάπη της ζωής μου, έχει πληγώσει ολόκληρο τον εαυτό μου». Τον Μάρτιο του 2011, η Cibele πήδηξε από ένα παράθυρο της πολυκατοικίας της στο Σάο Πάολο, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Και ενώ πριν από λίγους μήνες, ο πρώην σύζυγός της, Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο, έγινε πατέρας για τρίτη φορά, η Αθηνά Ωνάση φέρεται να ζει τον έρωτά της με τον Ιταλό, επίσης ιππέα, Alberto Zorzi.

Η μοναδική απόγονος του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση έχει αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, με τα δημοσιεύματα να επικεντρώνονται στον άνθρωπο που φέρεται να της έχει κλέψει την καρδιά.

Τι έγινε με την περιουσία που της άφησε ο Ωνάσης
Η μητέρα της Αθηνάς, Χριστίνα, κληρονόμησε το 55% της περιουσίας του Ωνάση, και το υπόλοιπο 45% της περιουσίας (μείον τη μερίδα της Τζάκι Κένεντι Ωνάση, των 26 εκατομμυρίων δολαρίων) κληροδοτήθηκε στο Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, το οποίο ιδρύθηκε προς τιμήν του γιου τού Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος πέθανε από τραυματισμούς που υπέστη όταν κατέπεσε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελληνικού το αεροπλάνο που πιλοτάριζε, λίγο μετά την απογείωσή του, το 1973.

Δεδομένου ότι η Χριστίνα δεν εμπιστευόταν πλήρως τον Τιερί Ρουσέλ, η οικογένεια κανόνισε να ελέγχεται η περιουσία Ωνάση από ένα διοικητικό συμβούλιο, έως ότου η Αθηνά συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία. Η Χριστίνα διόρισε ως διαχειριστές τον Παύλο Ιωαννίδη, τον Θόδωρο Γαβριηλίδη, τον Στέλιο Παπαδημητρίου και τον Απόστολο Ζάμπελα και κατά τη διάρκεια της νεότητας της Αθηνάς το διοικητικό συμβούλιο έπρεπε να εγκρίνει τυχόν δαπάνες που έκανε ο Ρουσέλ για λογαριασμό της.

Το 1999, δικαστήριο στο Vaduz του Λιχτενστάιν αποφάσισε ότι τη διαχείριση της κληρονομιάς της Αθηνάς θα αναλάμβανε η ελβετική ελεγκτική εταιρεία KPMG Fides.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, η περιουσία της Αθηνάς Ωνάση έχει μειωθεί δραματικά / Φωτογραφία: AP Photo/Silvia Izquierdo
Η Αθηνά ανέλαβε τον έλεγχο της κληρονομιάς στα 18α γενέθλιά της και αφού έκλεισε τα 21 οι δικηγόροι της προσπάθησαν να την ορίσουν πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο τότε πρόεδρος του Ιδρύματος, Στέλιος Παπαδημητρίου, δήλωσε: «Αυτό είναι το πιο σημαντικό ίδρυμα στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται να το παραδώσουμε σε κάποιον που δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτισμό μας, τη θρησκεία μας, τη γλώσσα μας ή τις κοινές μας εμπειρίες και που δεν πήγε ποτέ στο κολέγιο ή δεν δούλεψε ούτε μια μέρα στη ζωή της. Δεν θα θέλαμε τίποτα περισσότερο από το να γίνει πρόεδρος του ιδρύματος ένας απόγονος του Ωνάση, αλλά τα προσόντα της Αθηνάς για τη δουλειά είναι μηδενικά».

Σύμφωνα με τη μητριά της, Gaby Landhage, η Αθηνά τής είχε πει κάποτε ότι «αν μπορούσε να κάψει όλα τα λεφτά του Ωνάση, θα το έκανε».

Ακίνητα
Το 2013, η Αθηνά πούλησε το νησί Σκορπιός στη Ρωσίδα δισεκατομμυριούχο Ekaterina Rybolovleva. Αν και η ακριβής τιμή πώλησης είναι άγνωστη, φημολογείται ότι άγγιξε τα 150 εκατομμύρια δολάρια. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε το 1963 τον Σκορπιό για 3,5 εκατομμύρια δραχμές (περίπου 12.000 δολάρια σήμερα) και θάφτηκε στο νησί, όπως και η Χριστίνα και ο Αλέξανδρος.

Το 2014, η Αθηνά Ωνάση πλήρωσε 12 εκατομμύρια δολάρια για μια φάρμα αλόγων στο Wellington της Φλόριντα και πούλησε το ακίνητο 5,62 acre για 12,75 εκατομμύρια δολάρια το 2017.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μήνυση στην αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου καταθέτει ο Δασκαλάκης - Την κατηγορεί για ψευδή κατάθεση

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε λυγμούς όταν...

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των «Σπαρτιατών» από τις Ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι «Σπαρτιάτες» στις Ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Σύμφωνα με το υπόμνημα, «η πραγματική ηγεσία του κό...

Φόρτωση άρθρων...