Κυριακή
01 Νοεμβρίου 2026

Αττική: Στα χέρια της Αστυνομίας κύκλωμα trafficking

Ελλάδα
Tags: trafficking

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής, σπείρα η οποία προέβαινε σε εμπορία γυναικών με σκοπό την εκμετάλλευσή τους.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, μέλη της συμμορίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν τρεις αλλοδαπές, θύματα εμπορίας, στις οποίες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τουλάχιστον από τις αρχές του Νοεμβρίου 2021, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και προχωρούσαν στην γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών λατινοαμερικανικής καταγωγής.

Συγκεκριμένα, τα δύο μέλη της σπείρας είχαν αναλάβει την στρατολόγηση γυναικών που βρισκόντουσαν σε ευάλωτη οικονομική θέση και τις έπειθαν να εργαστούν στην Ελλάδα.

Το τρίτο μέλος είχε ρόλο ιδιοκτήτη και διαχειριστή οίκου ανοχής και παραλάμβανε τις γυναίκες. Σημειώνεται, ότι οι κατηγορούμενοι παρακρατούσαν τα έγγραφα των αλλοδαπών για να αποτρέψουν πιθανή διαφυγή τους.



Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 415 ευρώ, 10 φυσίγγια, μεταλλική κάνη όπλου, μικροποσότητα κάνναβης, δελτία μεταφοράς χρημάτων και 4 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της ανωτέρω Υπηρεσίας συνελήφθησαν την 4-2-2020 τρεις (3) αλλοδαποί μέλη της συμμορίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Ακόμη, στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν τρεις (3) αλλοδαπές γυναίκες θύματα εμπορίας, στα οποία παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου του 2021, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση προβαίνοντας στην γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών Λατινοαμερικανικής καταγωγής. Συγκεκριμένα, τα δύο μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει την στρατολόγηση γυναικών σε ευάλωτη οικονομική θέση, αποσπώντας τη συναίνεση τους να εργαστούν στην Ελλάδα.

Ακολούθως, το τρίτο μέλος που είχε ρόλο ιδιοκτήτη και διαχειριστή του οίκου ανοχής, τις παραλάμβανε και τις εγκαθιστούσε στον οίκο ανοχής, όπου προέβαινε στη γενετήσια εκμετάλλευση τους. Ακόμη, παρακρατούσαν τα έγγραφα των γυναικών για να αποτρέψουν πιθανή διαφυγή τους.

Όσον αφορά τη διαδικασία εισόδου των γυναικών Λατινοαμερικανικής καταγωγής στη χώρα, ακολουθούνταν συγκεκριμένο δρομολόγιο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η συμμορία συνεργάζονταν με δίκτυο διακινητών που βρίσκονταν στο εξωτερικό.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -415- ευρώ, -10- φυσίγγια, μεταλλική κάνη όπλου, μικροποσότητα κάνναβης, δελτία μεταφοράς χρημάτων και -4- κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημητρακόπουλος για Αντώνη Ρέμο: «Χυδαίο και συκοφαντικό ψέμα η σύνδεσή του με το Χωριάτικο – Οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν»

Νέα, αυστηρή δήλωση για τα δημοσιεύματα που αφορούν τον Αντώνη Ρέμο έκανε ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ο ποινικολόγος διέψευσε κατηγορηματικά τις αναφορές που συνδέ...

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι 3 διασωθέντες – «Άλλαξα θέση τελευταία στιγμή και γλίτωσα»

Εμφανώς επηρεασμένοι, αλλά χαρούμενοι που επέστρεψαν στην πατρίδα είναι οι τρεις Έλληνες που διασώθηκαν από τη σιδηροδρομική τραγωδία στο Τολέδο, όπου έχασαν τη ζωή τους 69 άνθρωπο...

Πλάκα: «Αν περνούσα 3-4 δευτερόλεπτα αργότερα…» – Η συγκλονιστική μαρτυρία του οδηγού που έσωσε 12 μαθητές από τη φονική έκρηξη

Οι δραματικές στιγμές αποτυπώνονται και σε βίντεο-ντοκουμέντο από την έκρηξη, στο οποίο φαίνεται το σχολικό βαν να περνά από το σημείο λίγα δευτερόλεπτα πριν από την καταστροφή

Φόρτωση άρθρων...