Κυριακή
25 Ιανουαρίου 2026

Αυξάνεται η πληρότητα στα πλοία - Τι ισχύει για τις καμπίνες

Ελλάδα

Την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από σήμερα στο 80% για τα πλοία χωρίς καμπίνες και στο 85% για όσα έχουν καμπίνες, ανακοίνωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Delos», με αφορμή το άνοιγμα των μετακινήσεων προς τα νησιά.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε ότι 80% στην πληρότητα των επιβατών ισχύει και στα ταχύπλοα, εφόσον βέβαια διαθέτουν ειδικά φίλτρα.

Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πληρώματα και επιβάτες τηρούν τους κανόνες, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, προκειμένου όπως «είπε το ταξίδι τους να είναι όχι μόνο ευχάριστο αλλά και ασφαλές».

Ακόμα, τόνισε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε στην αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων με βάση και τα νέα εργαλεία που είχε στη διάθεσή του υπογραμμίζοντας ότι αυτό "είναι κάτι πολύ σημαντικό".

Επίσης, πρόσθεσε ότι η προτεραιότητα που δόθηκε στον εμβολιασμούς των κατοίκων των νησιών δημιούργησε ένα περιβάλλον αυξημένης ασφάλειας, στο οποίο οι επισκέπτες και οι συμπατριώτες μας μπορούν να χαρούν το φετινό καλοκαίρι με απόλυτη ασφάλεια.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι των στελεχών του Λιμενικού Σώματος θα είναι συνεχείς και πάνω στα πλοία και στα λιμάνια, ώστε να έχουμε καλά ταξίδια και ένα ασφαλές καλοκαίρι ενώ κάλεσε πληρώματα και επιβάτες να τηρήσουν με απόλυτη συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα.

Ακόμα, ο υπουργός είπε ότι πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό πληρώματα και επιβάτες να τηρήσουν με συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα.
"Ελπίζουμε ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα έχει καμία σχέση με το περυσινό” τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης στην επίσκεψή του στο λιμάνι του Πειραιά συνοδευόταν από τον υφυπουργό Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδο, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Θοδωρή Κλιάρη και ανώτερα στελέχη του λιμενικού σώματος. Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Delos» αναχωρεί σήμερα το πρωί για Πάρο, Νάξο, Ιο, Θήρα με 700 επιβάτες και 160 οχήματα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες – Έρχονται πιο έντονα φαινόμενα από τη Δευτέρα

Με εναλλαγές στον καιρό θα κυλήσει η ημέρα, καθώς αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στα ανατολικά και αργότερα στα βόρεια, ενώ οι νότιοι άνεμ...

Φόρτωση άρθρων...