Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Αυστραλία: 16χρονη πέθανε από επίθεση καρχαρία

Πλανήτης

Τραγικό θάνατο βρήκε μία 16χρονη στην Αυστραλία, καθώς δέχτηκε επίθεση από καρχαρία. Η 16χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τον ποταμό Σουάν, στο προάστιο Φρίμαντλ του Περθ, το Σάββατο.

Πιστεύεται ότι το κορίτσι, από το Περθ, έκανε τζετ σκι με φίλους στο ποτάμι όταν συνέβη το περιστατικό.

Ο επιθεωρητής Πολ Ρόμπινσον, από την αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας, δήλωσε ότι είναι πιθανό το κορίτσι να είχε πηδήξει στο νερό για να κολυμπήσει με τα δελφίνια που εθεάθησαν σε κοντινή απόσταση. 

Ο Αυστραλός επιθεωρητής περιέγραψε το περιστατικό ως «πολύ, πολύ τραυματικό» και η οικογένεια του κοριτσιού ήταν «απολύτως συντετριμμένη από την είδηση».

Οι εμπειρογνώμονες αλιείας λένε ότι είναι ασυνήθιστο να υπάρχουν καρχαρίες σε αυτό το τμήμα του ποταμού, δήλωσε ο Πολ Ρόμπινσον.

Η Αυστραλία καταγράφει συνήθως περίπου 20 επιθέσεις καρχαριών κάθε χρόνο, με τις περισσότερες στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Δυτική Αυστραλία. Υπήρξαν δύο θανατηφόρες επιθέσεις καρχαριών το 2021 και επτά το 2020.

Ιστορικά ο θάνατος από δάγκωμα καρχαρία δεν είναι συνηθισμένος. Σε πάνω από έναν αιώνα καταγραφών, το ποσοστό θνησιμότητας από επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία είναι 0,9 - λιγότερο από ένα άτομο ετησίως.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομ...

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έγινε σήμερα (ξημερώματα Σαββάτου, τοπική ώρα) στην επαρχία Χουαλιέν της ανατολικής Ταϊβάν, ανακοίνωσε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία. Μέχρι τώρα δε...

Φόρτωση άρθρων...