Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Αυτή είναι η Ρωσίδα κατάσκοπος που αποκάλυψε η ΕΥΠ (Photos)

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση κατασκοπείας που αποκάλυψε η Εθνική Υπηρεσία  Πληροφοριών (ΕΥΠ) και αφορά στη δράση της «Μαρίας Τ.».

Η γυναίκα ανήκει στην ειδική κατηγορία κατασκόπων με το προσωνύμιο «illegals». Η «Μαρία Τ.» είναι στην πραγματικότητα η Ρωσίδα «Irina A. S.», που δρούσε ως «illegal» στην Ελλάδα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κυκλοφορούσε με τα στοιχεία γυναίκας που έχει πεθάνει και συγκεκριμένα χρησιμοποιούσε το όνομα «Μαρία Τσάλλα». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα διέμενε σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι και είχε ανοίξει ένα μαγαζί με είδη φωτογραφίας και δίπλα ένα εργαστήριο με είδη χειροτεχνίας και πλεκτικής στην οδό Αρριανού. 

Οι «illegal» αποτελούν μία ειδική κατηγορία κατασκόπων, που τοποθετούνται στο εξωτερικό και αναλαμβάνουν κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας τους. Ουσιαστικά, η «Irina A. S.»  ανήκει σε ένα κύκλωμα, μέσω του οποίου οι

Ρώσοι πράκτορες προσπαθούσαν να διεισδύσουν στη Δύση, κυρίως στην Ευρώπη και σε χώρες της Αμερικής.

Ρωσίδα κατάσκοπος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΥΠ ενημερώθηκε για το σχέδιο αυτό από μυστική υπηρεσία άλλης ευρωπαϊκής χώρας και ξεκίνησαν να αναζητούν εάν υπάρχει και στην Ελλάδα  μέλος των «illegals».

Η ΕΥΠ εντόπισε την «Μαρία Τ.» πριν από έξι μήνες και άρχισε να την παρακολουθεί, ωστόσο δεν διαπίστωσε αρχικά κάτι περίεργο ως προς την δράση της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια έφυγε από τη χώρα πριν από λίγο καιρό, όταν ενημερώθηκε πως ο σύζυγός της – που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά στη Βραζιλία συνελήφθη. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο σύζυγός της δεν συνελήφθη, απλώς εξαφανίστηκε από τη Βραζιλία πριν από μερικούς μήνες, λέγοντας πως είχε πάει για διακοπές στην Ασία.

Όταν αποκαλύφθηκε η δράση του συζύγου της, η «Irina A. S.», μάζεψε τα πράγματά της και εγκατέλειψε ξαφνικά την Ελλάδα, με την πρόφαση ενός επαγγελματικού ταξιδιού.  Αυτό έγινε, στα τέλη Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η γυναίκα που εργαζόταν στο μαγαζί της κατασκόπου, υποστηρίζει πως εμφανιζόταν ως Ελληνίδα από την Λατινική Αμερική. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως για να δημιουργηθεί μια τέτοια ταυτότητα για αυτούς τους ανθρώπους που συλλέγουν πληροφορίες για ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, απαιτείται – σύμφωνα με εκτιμήσεις – ένα ποσό που αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ρωσίδα κατάσκοπος

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη της σπείρας που «ρήμαζε» σπίτια στα Βόρεια Προάστια - Δέχθηκαν να αποζημιώσουν τα θύματά τους

Ελεύθερα αφέθηκαν τα μέλη της συμμορίας που άδειαζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια, με τον πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, να δη...

Στίγκας: Υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν – Ναι στην Πρόταση Δυσπιστίας

Οι Σπαρτιάτες θα υπερψηφίσουν την Πρόταση Δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της Κεντροαριστεράς ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Στίγκας. Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών κατ...

Φόρτωση άρθρων...