Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Έκλεισαν οι κάλπες, ψήφισαν περίπου 4,5 εκατ. άτομα - Πρώτη εικόνα στις 21:30

Ελλάδα

Στις 7 το απόγευμα έκλεισαν οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά κέντρα της χώρας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 και ήδη έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων για τις 13 Περιφέρειες και τους 332 Δήμους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, η συμμετοχή των ψηφοφόρων που πήγαν στην κάλπη μέχρι τις 17:30 βρισκόταν στο 44,6%. 

Χωρίς σοβαρά προβλήματα διεξήχθη από τις 7 το πρωί της Κυριακής η διαδικασία για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ανά την Ελλάδα, παρά την απουσία κάποιων μελών εφορευτικών επιτροπών από εκλογικά κέντρα.

Όπως δήλωσε λίγο μετά τις 7.30 το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, κάποια μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν αντιμετωπίστηκαν αμέσως.

Παρατηρήθηκαν κάποιες καθυστερήσεις, καθώς οι συνδυασμοί ήταν πολλοί και τα ψηφοδέλτια μεγάλα με πολλούς υποψηφίους.

Με καθυστέρηση άνοιξαν οι κάλπες σε δύο εκλογικά τμήματα της Ναυπακτίας, στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν προσήλθαν εγκαίρως οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Εκτίμηση αναμένεται στις 22:00 – 22:20 από την Singular Logic για τις 13 περιφέρειες και τους 6 μεγαλύτερους δήμους της χώρας.

Για τη σταυροδοσία θα υπάρχει σαφής εικόνα – ειδικά για τους μεγάλους δήμους – μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε και θα προχωρά η εσνωμάτωση.

Εκλέγεται ο συνδυασμός που συγκεντρώνει ποσοστό 43% συν μία ψήφο επί των έγκυρων ψηφοδελτίων. Εφόσον δεν επιτευχθεί αυτό το ποσοστό, θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή ανάμεσα στους δύο πρώτους συνδυασμούς.

Να σημειωθεί πως έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλακης και ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ξέσπασμα συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι: Φώναζαν, πέταξαν καρέκλες (Videos&Photos)

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου. Στο άκουσμα των ποινών για τους έξι που κρίθηκαν ένοχοι για την ...

Σε λίγες μέρες οποιοδήποτε πιστοποιητικό θα εκδίδεται με φωνητική εντολή - Ο ψηφιακός βοηθός αναβαθμίζεται

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου, αλλά και για την νέα εφαρμογή «MyCoast», μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρή...

Φόρτωση άρθρων...