Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Copernicus: Προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αττική και σήμερα (χάρτες)

Ελλάδα

Για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αττική κάνει λόγο η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποιεί μέσω του χάρτη που εξέδωσε για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς στο μεγαλύτερο τμήμα της Αττικής.

Σε κατάσταση ακραίου κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς βρίσκονται επίσης η Λακωνία και η Δυτική Ελλάδα, ενώ σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο κινδύνου (πολύ ακραίος κίνδυνος) βρίσκονται ο Έβρος και περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας.

Όπως αναφέρει η ευρωπαϊκή υπηρεσία, αν και η κατάσταση στην Ευρώπη έχει βελτιωθεί, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πλέον προειδοποίηση για πολύ ακραίο κίνδυνο, ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι ευρύτατος σε όλη την Ευρώπη, όπως αναδεικνύεται και από τον σχετικό χάρτη του Copernicus.

Συγκεκριμένα, ακραίος κίνδυνος προβλέπεται σε περιοχές της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Σερβίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας, της Βοσνίας, του Μαυροβουνίου, της Αλβανίας, της Ανδόρας, της Βουλγαρίας, της Κύπρου και της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιπποκράτειος Πολιτεία: Εντοπίστηκε παράνομο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών – Πέντε συλλήψεις

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το μεσημέρι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 5 ...

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο – 19 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκρ...

Φόρτωση άρθρων...