Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Daily Telegraph: Να αποφασίσει το βρετανικό κοινοβούλιο για τα «Ελγίνεια»

Ελλάδα

Με κύριο άρθρο της επανέρχεται για ακόμα μία ημέρα στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα η Daily Telegraph.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, το Βρετανικό Μουσείο πιστεύεται ότι βρίσκεται σε «προχωρημένες» συνομιλίες για την αποστολή των «Ελγινείων Μαρμάρων» πίσω στην Ελλάδα.

«Με βάση τα σχέδια που έχουν αναφερθεί, που έχουν συνταχθεί από τον πρόεδρο (του Μουσείου), τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, θα ήταν 'σε δάνειο' στο Μουσείο Ακρόπολης στην Αθήνα, αλλά λίγοι αναμένουν, όταν φύγουν, να επιστρέψουν ποτέ στο Λονδίνο», γράφει η εφημερίδα.

Με το δανεισμό, σχολιάζει στη συνέχεια η Telegraph, ξεπερνιέται η νομική απαγόρευση υπό την οποία τελεί το Βρετανικό Μουσείο να εκχωρεί αντικείμενα της συλλογής του.

Ωστόσο, η άποψη της Telegraph είναι πως εύλογα πολλοί Βρετανοί θεωρούν πως οι εθνικές συλλογές έχουν καθήκον να διατηρούνται ακέραιες στην αιωνιότητα και πως η επιστροφή των Γλυπτών θα δημιουργήσει ένα προηγούμενο.

«Αυτό, λοιπόν, δεν μπορεί απλά να αφεθεί στον κ. Όσμπορν και στους επιτρόπους του Βρετανικού Μουσείου να το αποφασίσουν. Είναι ζήτημα εθνικής σημασίας: η μοίρα των Ελγινείων Μαρμάρων θα πρέπει να καθοριστεί από το κοινοβούλιο», καταλήγει το άρθρο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου, γιορτάζουν οι: Αχιλλέας, Αχιλλεύς, Αχίλλιος, Αχίλλειος Δούκας, Δούκισσα, Δουκίτσα Βαλεντίνη, Βαλεντίνα, Ντίνα Ελισάβετ, Ελίζα, Λίζα, Ζέτα,...

Αφρικανική σκόνη: Αυξημένη προσέλευση ασθενών στα επείγοντα με βήχα και δύσπνοια

Αυξημένη προσέλευση ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία παρατηρείται τις τελευταίες ώρες λόγω της αφρικανικής σκόνης. Τα κυριότ...

Φόρτωση άρθρων...