Κυριακή
25 Φεβρουαρίου 2024

«Δαίμονες» της ασφάλτου: Έτρεχε στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης με 250 χλμ. – Ιλιγγιώδεις ταχύτητες σε κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας

Ελλάδα

Οδηγό να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα που έφτανε τα 251 χιλιόμετρα την ώρα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, εντόπισαν αστυνομικοί της Τροχαίας, οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο αυτόφωρο.

Στο βίντεο που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Τροχαία φαίνονται και άλλοι οδηγοί οι οποίοι προβαίνουν σε παραβάσεις του ορίου ταχύτητας σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας, όπως Λεωφόρο Βουλιαγμένης, Λεωφόρο Ποσειδώνος, Λεωφόρο Συγγρού και σε άλλες κεντρικούς λεωφόρους. 

Οι οδηγοί «πιάνονται» από το ραντάρ να τρέχουν με έως πάνω από τα διπλάσια χιλιόμετρα από αυτά που ορίζει ο Κ.Ο.Κ στα συγκεκριμένα σημεία.

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, που συνόδευσε την ανάρτησή του με το εξής μήνυμα:

«Η οδική ασφάλεια είναι δείκτης σεβασμού στη ζωή και η τήρηση του ΚΟΚ μέτρο του σεβασμού στον συνάνθρωπό μας. Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί συνεχείς και ενδελεχείς ελέγχους, με σκοπό την προστασία οδηγών και πεζών. Σε πρόσφατους ελέγχους εντοπίστηκε οδηγός να κινείται με ταχύτητα 251 χλμ/ώρα. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο. Οι προβλεπόμενες κυρώσεις επιβλήθηκαν και στους υπόλοιπους παραβάτες. Η ρητή εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. είναι αυτή της μηδενικής ανοχής στην παραβίαση του ΚΟΚ και σε κάθε μορφή παραβατικότητας. Οι έλεγχοι αυξάνονται συνεχώς και ομοίως και οι βεβαιωμένες παραβάσεις».

484 συλλήψεις και 4.116 παραβάσεις ΚΟΚ σε μία ημέρα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., σε αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την επικράτεια τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου ελέγχθηκαν συνολικά 20.925 άτομα και 15.673 οχήματα. 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ:

  • προσήχθησαν 958 άτομα,
  • συνελήφθησαν 484 άτομα για διάφορα αδικήματα,
  • βεβαιώθηκαν 4.116 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
  • ακινητοποιήθηκαν 101 οχήματα και
  • κατασχέθηκαν 3.

Στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις στο πλαίσιο των οποίων ελέγχθηκαν 803 άτομα, συνελήφθησαν 4 άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν 79 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Αλόμα, στην περιοχή της Κηφισιάς ελέγχθηκαν 58 άτομα και 29 οχήματα, προσήχθησαν 2 άτομα και βεβαιώθηκαν 42 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας ελέγχθηκαν 9 άτομα.

Επίσης, στην Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού του νομού Πιερίας:

  • ελέγχθηκαν 462 άτομα και 362 οχήματα
  • προσήχθησαν 12 άτομα,
  • συνελήφθη 1 άτομο για ναρκωτικά,
  • βεβαιώθηκαν 141 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 2 για στέρηση πιστοποιητικού υγείας και 1 για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και
  • ακινητοποιήθηκαν 2 οχήματα.

Παράλληλα, ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σε περιοχές και οικισμούς με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γνωστός γιατρός το θύμα της δολοφονίας στην Αγία Βαρβάρα - Πώς τον σκότωσε ο πεθερός του

Γνωστός γιατρός ουρολόγος που διατηρούσε το ιατρείο του στο Περιστέρι είναι το θύμα της άγριας δολοφονίας στην Αγία Βαρβάρα με δράστη τον πεθερό του. Όλα ξεκίνησαν περίπου στις ...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, γιορτάζουν οι: Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ρηγοπούλα, Ρήγας, Ρηγίνος, Ρήγος Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρ...

Φόρτωση άρθρων...