Σαββάτο
13 Απριλίου 2024

ΔΑΠ για κακοποίηση φοιτήτριας στο Πολυτεχνείο Κρήτης: «Καμία αβοήθητη, καμία μόνη»

«Η είδηση πως μία φοιτήτρια ξυλοκοπήθηκε βάναυσα, αυτή τη φορά μέσα στις φοιτητικές εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης, μας προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό. Ακόμη ένα περιστατικό έμφυλης βίας. Ακόμη μία γυναίκα, μόνη», αναφέρει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε ανακοίνωσή της.

«Αυτά τα περιστατικά μας υπενθυμίζουν πως η ασφάλεια των Πανεπιστημιακών χώρων, αποτελεί ένα διαχρονικό ζήτημα, στο οποίο δεν χωρούν πια, αστερίσκοι. Γιατί καμία φοιτήτρια δεν μπορεί να ξυλοκοπείται ασταμάτητα για μιάμιση ώρα και κανείς να μην ακούει, κανένας να μη βλέπει. Γιατί καμία φοιτήτρια και κανένας φοιτητής, δεν επιτρέπεται να είναι αποδέκτης κακοποιητικών συμπεριφορών. Τέτοιες εικόνες δεν αρμόζουν σε κανένα Πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα, αλλά και σε καμία σύγχρονη κοινωνία.

Ο φόβος και η ανασφάλεια δεν έχουν θέση στις Σχολές μας», προσθέτει η «γαλάζια» φοιτητική παράταξη.

«Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καταδικάζουμε κατηγορηματικά, την επίθεση του 58χρονου εις βάρος της φοιτήτριας και καλούμε τη δικαιοσύνη να διερευνήσει το περιστατικό, με κάθε λεπτομέρεια. Καλούμε όμως και κάθε πολιτική δύναμη εντός των Πανεπιστημίων, να πράξει το ίδιο. Είναι πια καιρός να σταματήσουν οι δήθεν Σύλλογοι Εστιών να νίπτουν τας χείρας τους μπροστά στις αντιφάσεις των πολιτικών τους κατευθύνσεων και για μία φορά να συμπεριφερθούν υπεύθυνα απέναντι στους φοιτητές.
Όλοι μαζί, θα νικήσουμε το τέρας», καταλήγει η ΔΑΠ.

ΔΑΠ για κακοποίηση φοιτήτριας στο Πολυτεχνείο Κρήτης: «Καμία αβοήθητη, καμία μόνη»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μετρό: Κλειστός ο σταθμός «Κορυδαλλός» το Σαββατοκύριακο – Πως θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες

Κλειστός θα παραμείνει αύριο, Σάββατο 13 Απριλίου, και μεθαύριο, Κυριακή 14 Απριλίου, ο σταθμός της γραμμής 3 του Μετρό «Κορυδαλλός», λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισ...

Τέμπη: Ελεύθερος με όρους άλλος ένας κατηγορούμενος της ΕΡΓΟΣΕ για τη Σύμβαση 717

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή ακόμη ένας κατηγορούμενος της ΕΡΓΟΣΕ. Ο κατηγορούμενος διώκεται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των ...

Φόρτωση άρθρων...