Σαββάτο
13 Απριλίου 2024

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων & Άρθρο 16, ώρα μηδέν

Ελλάδα

«Σήμερα, στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση των μη κρατικών ΑΕΙ. Μία διαχρονική πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία λοιδορήθηκε όσο λίγες, μετά από δεκαετίες, παίρνει επιτέλους, σάρκα και οστά», τονίζει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε ανακοίνωσή της.

«Σύμφωνα με τις αναγγελίες, δια της εφαρμογής του άρθρου 28 του Συντάγματος, Πανεπιστήμια ξένων χωρών, που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, θα έχουν αυτή τη δυνατότητα μέσω διακρατικών συμφωνιών, ενώ η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης θα είναι υπεύθυνη, για τη θέσπιση όρων και κριτηρίων, όπου το υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο, θα πρέπει να πληροί», αναφέρει η «γαλάζια» φοιτητική παράταξη.

«Ανοίγεται έτσι ο δρόμος, για μία μελλοντική αναθεώρηση του άρθρου 16 και ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είμαστε υπερήφανοι. Γιατί μία τέτοια μεταρρύθμιση, δύναται να αποτελέσει καθοριστικό ρόλο στη μάχη κατά του brain drain και να ανοίξει ταυτόχρονα, έναν δρόμο επιστροφής στους τόσους χιλιάδες νέους που έφυγαν από τη χώρα μας, αλλά και που θέλουν πια να δουλέψουν σε αυτή. Το χρωστάμε άλλωστε και σε όλους αυτούς, που θέλουν να παραμείνουν σε αυτή και να φοιτήσουν στην Ελλάδα», πρόσθεσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

«Η χώρα μας προχωράει μπροστά και οι φωνές που όλα αυτά τα χρόνια, την κράτησαν πίσω, ανήκουν πια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», κατέληξε η ΔΑΠ.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων & Άρθρο 16, ώρα μηδέν

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Υπουργείο Εξωτερικών: Σύσταση για αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά εδάφη, Λίβανο και Ιράν

Ανακοίνωση εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω της κλιμακούμενης κρίσης στη Μέση Ανατολή. Το υπουργείο Εξωτερικών κάνει σύσταση προκειμένου να αποφεύγονται οι επισκέψ...

Χαμηλή η χιονοκάλυψη στην Ελλάδα φέτος

Χαμηλό ήταν το ποσοστό χιονοκάλυψης στην Ελλάδα τον φετινό χειμώνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Βάσει των στοιχείων του meteo.gr, μόνο τρεις-τέσσερ...

Φόρτωση άρθρων...