Αυτό ανέφερε ο καθηγητής επιστήμης υπολογιστών του ΜΙΤ, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ενώ εξήρε την άμεση λήψη μέτρων στην χώρα μας αλλά και την αποτελεσματικότητά τους.
Ερωτηθείς ποια θα ήταν η εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας εάν δεν είχαν ληφθεί έγκαιρα μέτρα και η χώρα προσπαθούσε να εφαρμόσει την ανοσία της αγέλης, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης εκτίμηση ότι στο «καλό σενάριο» που δεν θα κατέρρεε το εθνικό σύστημα υγείας οι νεκροί θα ανέρχονταν σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες, ενώ εάν κατέρρεε το σύστημα υγείας ο αριθμός τους θα εκτοξευόταν σε εκατοντάδες χιλιάδες, δεδομένου ότι σε ότι αφορά την ανοσία της αγέλης, περιμένεις να νοσήσει περί το 50% του πληθυσμού.
Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης χαρακτήρισε «σταθερό» τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς τα μέτρα έχουν αρχίσει να λειτουργούν και αυτό φαίνεται.
Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης έκανε λόγο πώς «τα κρούσματα δεν πέφτουν ακόμα γιατί στην αρχή δεν τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα» στην Ελλάδα.
Όσον αφορά στη λήψη ο μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο καθηγητής, εξήγησε τη λογική τους.
«Σκοπός είναι να περιοριστούν οι ασθενείς σπίτι τους. Εκεί, θα μεταδώσουν τον ιό στην οικογένειά τους, όμως η μετάδοση θα σταματήσει εκεί», είπε ο καθηγητής επιστήμης υπολογιστών του ΜΙΤ.
Ακόμα, ο καθηγητής εκτίμησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας το προσεχές διάστημα «θα κινείται στα ίδια επίπεδα με τώρα, με κάποια σκαμπανεβάσματα», ώστε «να κλείσει ο ιός τον κύκλο του μέσα στα σπίτια» και να αρχίζουν να μειώνονται τα κρούσματα.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις