Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Δείτε τι γράφει η επιγραφή του μνήματος του Κωνσταντίνου στο Τατόι

Στον τάφο του τέως βασιλιά υπάρχει η φράση του Ευαγγελιστή Ιωάννη, «Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ. ΚΑΙ Ο ΜΕΝΩΝ ΕΝ ΤΗ ΑΓΑΠΗ ΕΝ ΤΩ ΘΕΩ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΑΥΤΏ».

Ελλάδα

Στο Τατόι βρέθηκε το πρωί της Κυριακής η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου όπου παρέστη στο τρισάγιο που πραγματοποιήθηκεστην μνήμη του. Τα μέτρα στην περιοχή ήταν δρακόντεια καθώς η επιθυμία της τέως βασιλικής οικογένειας ήταν το τρισάγιο να τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο. Έτσι λοιπόν απαγορεύτηκε  απαγορευτεί η είσοδο σε όσους ήθελαν να δώσουν το παρών στην τελετή.

Την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε ο τάφος του τέως βασιλιά αλλά και η επιγραφή του. Πιο συγκεκριμένα στο μνήμα αναγράφονται τα εξής: «Κωνσταντίνος Β' Βασιλεύς των Ελλήνων, PRINS AF DANMARK, ΓΕΝ. ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ 2 ΙΟΥΝ. 1940 - ΑΠ. ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ 10 ΙΑΝ. 2023, ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ».

Ακόμη στον τάφο του τέως βασιλιά υπάρχει και η φράση του Ευαγγελιστή Ιωάννη, «Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ. ΚΑΙ Ο ΜΕΝΩΝ ΕΝ ΤΗ ΑΓΑΠΗ ΕΝ ΤΩ ΘΕΩ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΑΥΤΏ».

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες Σάββατο πραγματοποιήθηκε, παρουσία 250 καλεσμένων, επιμνημόσυνη δέηση στην Μητρόπολη Αθηνών για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

news

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη από τη Βρετανία

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη στην Τούμπα ένας 42χρονος που επιχείρησε να παραλάβει φάκελο, που απεστάλη από το Ηνωμένο Βασίλειο και περιείχε κοκαΐνη. Ο φάκελος είχε τελικό προορισμό τ...

Γιατί δεν μπορεί ο ιός της γρίπης των πτηνών να προκαλέσει, προς το παρόν, πανδημία

Οι πανδημίες είναι ένα φυσικό επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που η ανθρωπότητα έχει ζήσει πάρα πολλές φορές, επισημαίνει σε σχετικό του άρθρο, ο αναπληρωτής καθηγητής Υγιεινής και Επιδ...

Φόρτωση άρθρων...