Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Δελτίο θυέλλης μετεωρολόγων – Διαφωνούν αν θα βρέξει

Ελλάδα

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους μετεωρολόγους για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Ανησυχία προκάλεσε η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για μια νέα κακοκαιρία που «θα φέρει και πάλι αρκετή βροχή στη Θεσσαλία από την ερχόμενη εβδομάδα».

Ο μετεωρολόγος στην τελευταία πρόγνωση του καιρού στο Open, προειδοποίησε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα η χώρα θα επηρεαστεί από μια νέα σημαντική διαταραχή που θα θυμίζει την κακοκαιρία «Daniel», τονίζοντας όμως ότι δεν θα έχει την ίδια ένταση.

Ο μετεωρολόγος είπε: «Σύμφωνα με τα τελευταία καιρικά δεδομένα, η κακοκαιρία έρχεται από την Ευρώπη και θα δώσει βροχές:

«Φαίνεται να κατεβαίνει μια διαταραχή από την Κεντρική Ευρώπη, θα πέσουν περισσότερες βροχές και θα πέσει και η θερμοκρασία. Επειδή όμως δυστυχώς αυτή την εποχή είναι ζεστές οι θάλασσές μας, τα κύματα κακοκαιριών αποκτούν περισσότερη ενέργεια ή μεγαλύτερη ένταση πάνω από το νερό. Άρα σίγουρα αν θα προκύψει μια κακοκαιρία θα έχει και αυτή κάποια ένταση».

Θοδωρής Κολυδάς: «Δεν θα έχουμε σημαντικά ύψη βροχής σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, Βόλο και Λάρισα»

Όμως, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς, διαφώνησε με την παραπάνω πρόγνωση. Όπως έγραψε στο Twitter, μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, αν και θα έχουμε βροχές, δεν προβλέπεται κάτι σημαντικό.

«Όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο», πρόσθεσε ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Με νέα συνάρτηση, τόνισε πως τα μετεωγράμματα Καρδίτσας, Βόλου, Τρικάλων και Λάρισας δεν προβλέπουν σημαντικά ύψη βροχής.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μάτι: Πώς τα 111 χρόνια φυλάκισης έγιναν 5 εξαγοράσιμα – Ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο οι καταδικασθέντες

Το δικαστήριο κατέληξε σε απόφαση και καταδίκασε έξι άτομα σε ποινές φυλάκισης. Ωστόσο, ιδιαίτερα έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συγγενών των νεκρών, και όχι μόνο, καθώς οι καταδι...

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Πώς θα υπολογίζεται και ποιοι υπάλληλοι θα είναι δικαιούχοι

Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής το οποίο θα εφαρμόζεται στους φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμ...

Φόρτωση άρθρων...