Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Δεντροφύτευση στον Κέδρινο Λόφο με πρωτοβουλία της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ

Ελλάδα

Τετρακόσια και πλέον νέα δεντράκια «μετρά» από σήμερα το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης,

Παρά το τσουχτερό κρύο, πολλοί εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν στο κάλεσμα της Διοικούσας Επιτροπής Ν. Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και της ΔΕΕΠ Α' Θεσσαλονίκης και της ΟΝΝΕΔ και με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας φύτεψαν στο δάσος, δέντρα και θάμνους.

Τα φυτά διατέθηκαν από το δασικό φυτώριο Λαγκαδά, το οποίο παράγει δασικό φυτευτικό υλικό για την υλοποίηση εθελοντικών αναδασώσεων. Σήμερα, μεταξύ άλλων, φυτεύτηκαν κυπαρίσσια, πικροδάφνες, Χρυσόξυλο, κουτσουπιές, και φράξοι. 

Η δράση πραγματοποιήθηκε στη θέση Αυγούλα, η οποία κάηκε το καλοκαίρι του 2021 και βρίσκεται πίσω από τον Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης, σε περιπατητική απόσταση περίπου είκοσι λεπτών από αυτόν. 

«Περισσότεροι από πενήντα άνθρωποι ενώσαμε σήμερα τη διάθεση μας για την ενίσχυση του πνεύμονα της Θεσσαλονίκης. Θα συνεχίσουμε με ανάλογες δράσεις, καθώς το περιβάλλον αποτελεί υπόθεση όλων μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Ζήσης Ιωακείμοβιτς.

Στη δράση συνέβαλαν επίσης και μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πασαλιμάνι: Αυτός είναι ο άτυχος αστυνομικός που καταπλακώθηκε από οικοδομικά υλικά - Συμπλήρωνε μεροκάματο

Ένας 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος ήθελε να συμπληρώσει το μεροκάματο του δουλεύοντας σε φορτηγό, είναι ο νεκρός από την κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι το πρωί της Τρίτης. Σ...

Φόρτωση άρθρων...