Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

ΔΕΘ 2018: Μύθοι και πραγματικότητα

Ελλάδα

Η Πρωθυπουργική ομιλία σε έναν σοβαρό φορέα, όπως η Δ.Ε.Θ., θα έπρεπε να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των πολιτών, γιατί αποτελεί πάντα βήμα εξαγγελίας και ανάλυσης του κυβερνητικού έργου για το επόμενο έτος.

Στην προκειμένη περίπτωση, έχει εμπεδωθεί στον μέσο πολίτη η αίσθηση, ότι οι εξαγγελίες αυτές του κ.Τσίπρα, δεν αξίζουν, ούτε το χαρτί, πάνω στο οποίο έχουν γραφτεί.

Του Δρ. Φώτη Κουτσουπιά

Η επανάλειψη αθετημένων υποσχέσεων παρελθόντων ετών, σε αντίθεση με την κυβερνητική πρακτική, μας έχουν κάνει πλέον καχύποπτους.

Δυστυχώς στην χώρα μας, η γοητεία που ασκείται στο κοινό από ένα δημόσιο πρόσωπο, δεν έχει να κάνει πάντοτε με την ικανότητά του να συντονίζει και
να διοικεί, την εντιμότητα των προθέσεων του, την πολιτική του ευφυία και την καθαρότητα του πολιτικού του λόγου, αλλά και από την ευκολία του να λέει ψέματα. Και σε αυτόν τον τομέα ο κ. Τσίπρας είναι αξεπέραστος.

Βέβαια, δεν μπορείς να καλύπτεις πάντα την ανεπάρκεια στην διαχείριση του κράτους με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Κάθε εσφαλμένη ενέργεια, όσο και εάν την ωραιοποιείς επικοινωνιακά, έχει το όριό της, δηλαδή το σημείο ανατροπής, μετά το οποίο, όλη η επιχειρηματολογία καταρρίπτεται και επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα, π.χ. διαχείριση της φωτιάς από την κυβένηση Σύριζα.

Φθάσαμε στο σημείο να δικαιολογούνται τα πάντα, σαν αποτέλεσμα κάποιας ασύμμετρης απειλής η μεταφυσικής κατάρας, που ενσκύπτει σε διάφορες περιοχές με την μορφή έντονων φυσικών φαινομένων και όχι σαν αποτέλεσμα της δικής τους ανικανότητας.

Ζητάνε από τους συγγενείς των θυμάτων να ξεχάσουν την ανικανότητα και την αδράνεια που επέδειξε η κυβέρνηση του Σύριζα, διορίζοντάς τους σαν αντάλλαγμα στο Δημόσιο.

Θα πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι το Δημόσιο δεν αποτελεί πάντα την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις τωρινές ή μελλοντικές αβλεψίες και παραλείψεις των κυβερνώντων.

Αποτελεί μεγάλη ατυχία για την χώρα, αυτήν την στιγμή, που η ενίσχυση της οικονομίας μέσω επενδύσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, αποτελεί επιτακτική ανάγκη, να κυβερνάται η χώρα από ανίκανους Συριζαίους κρατικιστές που θεωρούν σαν μεγίστη αποκατάσταση για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, τον διορισμό στο Δημόσιο.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Δ.Ε.Θ. περί κατάργησης των μνημονίων και σωτηρίας της χώρας, περνούνε σε δεύτερη μοίρα. Έτσι κ.Τσίπρα λέγοντας σε όλα ΝΑΙ και υπογράφοντας τα πάντα αδιαμαρτύρητα, την Ελλάδα την έσωζε ο καθένας.

Τα λόγια του αέρα θα τα πάρει γιά ακόμα μία φορά ο Βαρδάρης.

Η αποτελεσματική Ηγεσία απαιτεί αυτογνωσία, εμπειρία, ηθική, τιμιότητα, ψυχραιμία, κατανόηση του προβλήματος, εξεύρεση και υλοποίηση κατάλληλων λύσεων, αλλά και ουσιαστική ανάλειψη ευθύνης άν κάτι πάει στραβά, στοιχεία που δεν διαθέτει ο κ.Τσίπρας.

Προς το παρόν, όλα αυτά, εγγυάται και μπορεί να τα προσφέρει, μόνον ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

*Μέλος του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι ωθεί τα χρηματιστήρια σε νέα ρεκόρ

Ιστορική μέρα η χθεσινή για τη Wall Street, καθώς έπιασε τις 40.000 μονάδες για πρώτη φορά στη χρηματιστηριακή ιστορία, έστω και αν το κλείσιμο δεν είχε μπροστά το ψηφίο τέσσερα. ...

Γεωργιάδης: Ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν υπάρξει παραβίαση

Ο Υπουργός Υγείας στάθηκε στις προκλήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων των Σκοπίων, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως αν ο Μιτσκόσκι γίνει Πρωθυπουργός και συνεχίσει έτσι, ο Μ...

Φόρτωση άρθρων...