Δευτέρα
24 Αυγούστου 2026

ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ 2026: Συλλαλητήριο στις 5 Σεπτεμβρίου – Στο επίκεντρο μισθοί και συλλογικές συμβάσεις

Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε τις κινητοποιήσεις της για τη ΔΕΘ 2026. Συλλαλητήριο στις 5 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη για μισθούς, συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα.

Με σειρά παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη θα δώσει το «παρών» η ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ 2026, θέτοντας στο επίκεντρο τις αποδοχές, τις συλλογικές συμβάσεις, τον χρόνο εργασίας και την ποιότητα των θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας σήμερα, Δευτέρα 24 Αυγούστου, η φετινή παρουσία της στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία, όπως επισημαίνει, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια, τη χαμηλή αγοραστική δύναμη, το κόστος στέγασης και ενέργειας και την εντατικοποίηση της εργασίας.

ΓΣΕΕ: «Η ανάπτυξη πρέπει να φαίνεται στη ζωή των εργαζομένων»

Η Συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι η πορεία της οικονομίας δεν μπορεί να αξιολογείται αποκλειστικά μέσα από τους οικονομικούς δείκτες.

Όπως τονίζει, η ανάπτυξη θα πρέπει να αποτυπώνεται στο εισόδημα, στην ποιότητα της εργασίας και τελικά στην καθημερινότητα των εργαζομένων.

Με αυτό το πλαίσιο, η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, οργανώνει διήμερο δράσεων στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Συνέντευξη Τύπου στις 4 Σεπτεμβρίου

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στις 11:00, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου της ΓΣΕΕ.

Εκεί θα παρουσιαστεί η σχετική αναφορά του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την οικονομία, την απασχόληση και τον χρόνο εργασίας, με στοιχεία για τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά εργασίας.

Συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου

Η κορύφωση των κινητοποιήσεων προγραμματίζεται για το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου.

Στις 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου, ΓΣΕΕ και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλούν εργαζομένους, ανέργους, συνταξιούχους και νέους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και στην πορεία διαμαρτυρίας.

«Όλοι πρέπει να δώσουμε δυναμικό παρών», είναι το μήνυμα της Συνομοσπονδίας.

Τι διεκδικεί η ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ

Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καθώς και η διαμόρφωση ενός πλαισίου για τον χρόνο εργασίας που, όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, «δεν στερεί από τον άνθρωπο τη ζωή του».

Παράλληλα, ζητά μια αγορά εργασίας με δικαιώματα, ασφάλεια, αξιοπρέπεια και προοπτική.

«Η ΔΕΘ 2026 είναι μια ακόμη ευκαιρία να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων», καταλήγει η ΓΣΕΕ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θρίλερ στο Ιόνιο με τον Ισπανό επιχειρηματία που αγνοείται - Η σύζυγός του έμεινε 3 ημέρες στο ακυβέρνητο σκάφος

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία Χουάν Χοσέ Μουτίλμπα Ομπρεγόν, ο οποίος αγνοείται από την Τρίτη 18 Αυγούστου, όταν έπεσε στη θάλασσα κατά τη διάρ...

Φόρτωση άρθρων...