Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Deutsche Welle: Η Ελλάδα πρότυπο στους εμβολιασμούς

Ελλάδα

«Η Ελλάδα αποτελεί πρότυπο σε θέματα εμβολιασμού», τονίζει ο αρμόδιος για θέματα υγείας του CSU, Στέφαν Πίλσινγκερ.

Όπως αναφέρει το Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας RND και μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Στέφαν Πίλσινγκερ δήλωσε ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για άτομα άνω των 50 ετών.

Το σύστημα υγείας απειλείται με υπερφόρτωση ενόψει της ανεξέλεγκτης παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, αναφέρει το δημοσίευμα. 

Ο Πίλσινγκερ θεωρεί λογική μια διαδικασία παρόμοια με αυτή στην Ελλάδα, όπου στα τέλη Νοεμβρίου, η Kυβέρνηση ανακοίνωσε ότι όλα τα άτομα άνω των 60 ετών θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά το εμβόλιο και από τα μέσα Ιανουαρίου θα επιβάλλεται μηνιαίο πρόστιμο 100 ευρώ σε περίπτωση παραβάσεων.

Ο Πίλσινγκερ τονίζει ότι ο αριθμός των πρώτων εμβολιασμών στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχει εκτοξευθεί από τότε. Ο πρώην ομοσπονδιακός Πρόεδρος, Γιόαχιμ Γκάουκ, θεωρεί αποδεκτό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. "Ακόμη και ως φιλελεύθερος δημοκράτης μπορώ να δεχτώ ένα τέτοιο μέτρο, επειδή ο υποχρεωτικός εμβολιασμός περιορίζει την προσωπική μου ελευθερία σε έναν πολύ μικρό τομέα", δήλωσε ο Γκάουκ στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine... «Αν οι εκκλήσεις για εμβολιασμό δεν επαρκούν, τότε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι η προφανής λύση», καταλήγει ο πολιτικός του CSU.

Να ακολουθήσει η νέα Kυβέρνηση τα βήματα της παλιάς

Στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρεται σε πρωτοσέλιδο σχόλιο της και η FAZ και γράφει: «Η νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα της παλιάς γρηγορότερα από το αναμενόμενο. Η στάση για αυτό υπαγορεύεται από τον κορωνοϊό: περιορισμοί στις επαφές, καραντίνα για ταξιδιώτες, κλείσιμο, απαγορεύσεις, lockdown. Μόνο ένα πράγμα είναι καινούργιο και αυτό δεν είναι απαραίτητα καθησυχαστικό. 

Προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα των κρίσιμων υποδομών, πρέπει να εκπονηθούν σχέδια έκτακτης ανάγκης ώστε να αντιμετωπιστεί τυχόν απώλεια προσωπικού εξαιτίας ενός νέου κύματος μετάδοσης... 

Οι Πρωθυπουργοί των κρατιδίων και ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη συνάντησή τους αυτήν την Τρίτη χωρίς σαφείς αποφάσεις. 

Ακόμη και το «σκληρό» οπλοστάσιο των παρεμβάσεων μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Ένα γενικό lockdown εξακολουθεί να αποκλείεται, αλλά σε τοπικό επίπεδο ενδέχεται να είναι αναπόφευκτο».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φλώρινα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση οικονομικής απάτης μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, υπόθεση απάτης και παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων, που τελέστηκε τέλη Νοεμβρίου 2023, σε π...

Φόρτωση άρθρων...