Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Διάσωση μεταναστών σε Λέσβο και Σάμο (Videos&Photos)

Δύο επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών πραγματοποίησε το Λιμενικό σε Λέσβο και Σάμο. 

Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης προέβησαν το πρωί της Τρίτης στον εντοπισμό και τη διάσωση 15 αλλοδαπών.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε φουσκωτή ακυβέρνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηριού στη Λέσβο, με επιβαίνοντες τους εν λόγω αλλοδαπούς.

Διάσωση μεταναστών σε Λέσβο και Σάμο

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής των 15 συνολικά ατόμων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Μία εκ των επιβαινόντων παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» για παροχή πρώτων βοηθειών, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η λέμβος βυθίστηκε.

Σάμος: Διασώθηκαν 13 μετανάστες που βρίσκονταν σε λέμβο - Aνάμεσά τους 7 παιδιά

Στη δεύτερη επιχείρηση διάσωσης που έγινε το πρωί, ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε και ακινητοποίησε πνευστή λέμβο στη θαλάσσια περιοχή Πράσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Στη συγκεκριμένη λέμβο επέβαιναν 14 αλλοδαποί (ένας άντρας, 6 γυναίκες, 4 αγόρια και 3 κορίτσια), οι οποίοι περισυλλέγησαν από το πλήρωμα του σκάφους Λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου.

Από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 22χρονος αλλοδαπός από τους ανωτέρω για παράβαση του άρθρου 30 Ν. 4251/2014 (Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών στον ελλαδικό χώρο) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος στον ελλαδικό χώρο). Η λέμβος καταστράφηκε.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ρομπότ Σοφία έκλεψε τις εντυπώσεις στο Ηράκλειο - Δέχτηκε... προξενιά και αποθέωσε την Κρητική κουζίνα

Τις εντυπώσεις και στο Ηράκλειο, όπου βρέθηκε για την 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, έκλεψε το ρομπότ Σοφία. Από την πρώτη στιγμή της άφιξής της στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκ...

Φόρτωση άρθρων...