Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Διασώστες της ΕΜΑΚ στο κατάστρωμα του φλεγόμενου πλοίου για τη διάσωση εγκλωβισμένων - 11 οι αγνοούμενοι

Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των εγκλωβισμένων στο φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia» ανοιχτά της Κέρκυρας.

Πριν από λίγο έφθασε στο πλοίο η 1η ΕΜΑΚ από την Αθήνα. Δύο άνδρες με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ειδικό εξοπλισμό βρίσκονται ήδη στο κατάστρωμα του φλεγόμενου πλοίου και επιχειρούν χαρτογράφηση των διόδων που θα τους επιτρέψουν να μπουν στο πλοίο και να εντοπίσουν τους δύο εγκλωβισμένους στο γκαράζ, αλλά και να ψάξουν για άλλους τυχόν εγκλωβισμένους από τους αγνοούμενους.

Εφόσον γίνει η χαρτογράφηση στο πλοίο, θα επιχειρήσουν και άλλοι άνδρες από την ΕΜΑΚ Αθήνας, που ήδη έχουν καταφθάσει στην Κέρκυρα, μαζί με άνδρες από την ΕΜΑΚ Ιωαννίνων.

Πρόκειται για τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, μία πολύ επικίνδυνη διαδικασία, γιατί το πλοίο έχει δεχτεί τόσο πολύ νερό από τις προσπάθειες πυρόσβεσης και μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να μπατάρει και να βυθιστεί.

Επίσης, υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον προσανατολισμό εξαιτίας του καπνού, ενώ ένα ακόμη επικίνδυνο στοιχείο είναι οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί.

Οι αγνοούμενοι είναι 11. Δύο βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου, ένας Τούρκος και ένας Βούλγαρος, οι οποίοι νωρίτερα επικοινώνησαν μέσω κινητού με τις Αρχές και ζήτησαν βοήθεια.

Ανάμεσα στους 11 αγνοούμενους βρίσκονται τρεις Έλληνες και μία Ελληνίδα που έχει βουλγαρικό όνομα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...