Τετάρτη
29 Απριλίου 2026

Διγαλάκης: Αναστείλαμε τα 38 ΑΕΙ γιατί δεν υπήρχε καμία αξιολόγηση

Ελλάδα
Στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας 38 ΑΕΙ που δημιουργήθηκαν προεκλογικά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης.

Όπως είπε τα τμηματά αυτά «είχαν αποφασιστεί χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός, μελέτες σκοπιμότητας, ακαδημαϊκά κριτήρια και δεν υπήρχε πρόβλεψη που θα απσχοληθούν οι φοιτητές απόφοιτοι».

Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποια από τα τμήματα αυτά να λειτουργήσουν κανονικά «εφόσον υπάρχουν θετικές αξιολογήσεις».

Ο κ. Διγαλάκης τόνισε ότι «θα πρέπει να σεβόμαστε την ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση) και να έχουμε μακροχρόνιο σχεδιασμό για την εκπαίδευση».

«Να δούμε τις μελέτες, να υπάρξει αξιολόγηση και εφόσον είναι θετικά να δούμε την ίδρυσή τους» είπε ακόμα για τα 38 τμήματα ο υφυπουργός Παιδείας.

Όπως τόνισε η διαδικασία αυτή θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα «με το νομοσχέδιο αναβάθμισης της ΑΔΙΠ γιατι έχει και ρόλο εισηγητή στον σχεδιασμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: «Να μην δαιμονοποιείται το επιτελικό κράτος, έχουμε σπάσει αποστήματα στη μάχη κατά της γραφειοκρατίας»

Δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τις επιθέσεις του σε βάρος της ηγεσίας της Δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο Παύλος Μαρινάκης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο One Channel, αναφέρθηκε κ...

Φόρτωση άρθρων...